Sally Anscombe 2011

Prijsstijging ook voelbaar bij ijsproducent uit Beerse: “We kunnen prijzen niet blijven verhogen”

De stijgende brandstof- en grondstofprijzen baren ijsproducent Joris IJs uit Beerse zorgen. Zij verhoogden recent nog de prijs van hun ijs, maar dat lijkt niet voldoende. “We kunnen onze prijzen niet blijven verhogen. We moeten ergens een grens trekken”, vertelt Xavier Roefs van Joris IJs. 

Nu de eerste lentezon zich laat zien, rijden ook de ijskarren weer uit. Ook Joris IJs uit Beerse is klaar om weer op te starten. “We hopen dat we dit weekend met tien ijskarren kunnen uitrijden”, vertelt Xavier Roefs van Joris IJs op Radio 2 Antwerpen. 

Telkens ik een mail krijg van een leverancier, ben ik bang dat het is om opnieuw een prijsverhoging te vragen

Xavier Roefs, Joris IJs

In totaal telt de vloot van de ijsproducent achttien ijskarren. De stijgende brandstofprijzen van de afgelopen weken, baren hen zorgen. “Die prijzen zijn zo steil omhoog aan het gaan dat we ons hart vasthouden”, vertelt Roefs. “Het zijn niet alleen de brandstofprijzen die hoog zijn, ook onze grondstoffen, zoals boter, room en melk, zijn duurder geworden. Telkens ik een mail krijg van een leverancier, ben ik bang dat het is om opnieuw een prijsverhoging te vragen.”

Bij Joris IJs hebben ze onlangs de prijzen nog verhoogd, maar dat lijkt voorlopig niet voldoende. “We kunnen niet blijven verhogen. Er is een grens. Ik hoop dat de prijzen van de grond- en brandstoffen binnenkort dalen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Meest gelezen