Dieter Coppens en Gentenaar John.
Volledig scherm
PREMIUM
Dieter Coppens en Gentenaar John. © VRT

GEZIEN? ‘Restaurant Misverstand’: “Empathische tv die de infantiele titel doet vergeten”

TVHoe voelen mensen met jongdementie zich? Welke impact heeft de ziekte op hun leven? En kunnen ze nog een plek opeisen in onze maatschappij? Het Eén-programma ‘Restaurant Misverstand’ probeert een antwoord op al die vragen te formuleren. Acht mensen met jongdementie staan in de reality-show aan het roer van een culinair etablissement in Mechelen en tonen met vallen en opstaan wat ze nog in hun mars hebben. Maar levert dat ook authentieke en ontroerende tv op? “Het summum van kwetsbaarheid viel woensdagavond te aanschouwen op de openbare omroep.”

10 reacties

  • DIRK EECKHAUTTE

    2 jaar geleden
    Proficiat voor de perfecte verwoording, een verademing zulk een programma Maar de juiste manier om daar woordelijk blijk van te geven daar ben ik ( gezond) jaloers van ...
  • Wim Vandemeulebroeke

    2 jaar geleden
    Mijn moeder is gestorven door de ziekte Alzheimer. Mij heeft men er toen steeds op gehamerd op nooit teveel vragen te stellen aan mama zoals bvb wat heb je gegeten deze middag enz… in dit programma doen ze niks anders dan deze mensen onderwerpen aan een resem vragen. Ik weet niet of zij dit wel als leuk ervaren. Verder mooi programma hoor.
  • Peter Berg

    2 jaar geleden
    Dat was wat anders dan altijd diezelfde ellende op VTM met hun "talentenshows".
  • Luc Vertaelen

    2 jaar geleden
    perfect programma en nu nog op app zetten voor de kinderen die geen tv meer kijken omdat er teveel reclame wordt gemaakt, als vrt nuchter blijft en geen reclame meer uitzendt worden ze de grootste zender ooit
  • Marlene De Smedt

    2 jaar geleden
    Zoals tot nu toe al het geval was respectvol en liefdevol in beeld gebracht. Dieter Coppens kan als geen ander door dringen tot mensen.