Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

E-steps aan banden gelegd: “Onbegrijpelijk. Ze moeten gewoon uit verkeer gehaald worden”

Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken: de e-steps. Maar er gebeuren te veel ongevallen met zware letsels als gevolg. Dus is het tijd voor strengere regels. In het nieuwe verkeersreglement van de Federale en de Vlaamse regering staat dat wie jonger is dan 16 jaar niet meer met de elektrische step op de openbare weg mag en dat het verboden wordt om op het trottoir te rijden. Het dragen van een helm wordt dan weer niet verplicht. “Onbegrijpelijk”, vindt Ignace Demeyer, spoedarts in het OLV Ziekenhuis van Aalst.

42 reacties

  • Fredje Mebis

    2 jaar geleden
    Een nummerplaat der op
  • John De roo

    2 jaar geleden
    Met de speedelec aan 45 per uur is geen probleem maar 20/uur met een step gaat men over zagen. En maar klagen over het milieu tegelijkertijd. Dat er regels moeten zijn akkoord maar hier gaat men alles op zijn Belgisch terug kapot reglementeren. Een step is een perfect alternatief om volledig mobiel te zijn , opvouwbaar en makkelijk mee te nemen op bus, tram , trein. Het verzuurde percentage vd bevolking moet het weer voor iedereen om zeep helpen.
  • Jacqueline Neirinckx

    2 jaar geleden
    Die brol suist onverwacht en geruisloos voorbij. Ze lappen alle reglementen aan hun laars. Met TWEE op 1 step. Weg er mee. .
  • patrik van moerkercke

    2 jaar geleden
    Waar blijft het verstand van onee minister, regering Was uitgelezen moment om helm te verplichten Wat een dwaas argument van onze minister Zullen weer eerst dodelijke ongevallen moeten gebeuren
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Hoe kleiner de wielen, hoe slechter wegligging, stabiliteit en veiligheid.
  1. Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlatenheid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”
    PREMIUM

    Baby K. was één dag oud en werd bijna alleen begraven: “De verlaten­heid wanneer niemand naar het kerkhof komt behalve wij, die kruipt diep in je”

    Zonder de dichters van ‘De Eenzame Uitvaart’ was op 2 april in Antwerpen een baby’tje van één dag oud in eenzaamheid begraven. Omdat er geen familie naar het kerkhof kwam om afscheid te nemen, nam dichter Max Greyson (36) die taak op zich. Hij schreef voor K. het gedicht ‘Niet Klein’. Meisje K. is het derde Antwerpse borelingetje in één jaar tijd dat niet alleen begraven moest worden, dankzij de uitvaartdichters. “We hebben het niet gedroomd. Je was er, even, je zong, je keek.”
  2. Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde
    PREMIUM
    10

    Thomas (42) en Jean-François (42) kwamen om bij dodelijke straatrace: passagier spreekt verhaal tegen van bestuurder die vluchtmis­drijf pleegde

    Er raken meer details bekend over de dodelijke straatrace in Borgworm (bij Luik) waarbij twee toevallige passanten zaterdagnacht het leven lieten. De slachtoffers zijn Thomas Colemans en Jean-Francois Jamoye, allebei 42 jaar oud, zo weet de Franstalige krant ‘Sudinfo’. Ze stapten nietsvermoedend naar hun auto na een avondje stappen toen een straatracer hen aanreed. Dit weten we al over het tragische ongeval en over de 25-jarige bestuurder die al vier keer werd veroordeeld.