AFP
Volledig scherm
© AFP

Greg Van Avermaet rijdt zaterdag zijn 15de Primavera, zijn onmogelijke liefde: “Pogacar is favoriet. Hij zal de koers in een bepaalde plooi leggen”

WielrennenZestien jaar prof, maar de oudste der klassiekers reed Greg Van Avermaet (36) nog nooit. Tot gisteren. De kopman van AG2R-Citroën eindigde 36ste in Milaan-Turijn, maar reed vooral de benen los in functie van Milaan-Sanremo. “Hopelijk kan ik op de Poggio de besten volgen.”

4 reacties

  • vangeel guido

    2 jaar geleden
    Pogacar wint niet hij werkt voor zijn landgenoten en zij moeten hem dan helpen de tour te winnen.Groetjes en tot zaterdag.
  • Mieke Ponet

    2 jaar geleden
    Greg zal M-S niet winnen maar zo zijn er vele, wel heel veel respect voor wat hij heeft bereid in zijn wieler leven.
  • stefaan lalonge

    2 jaar geleden
    Kritiek op een topsporter zoals Greg die jarenlang leeft voor zijn sport is flauw en het getuigd van geen respect voor de sport in het algemeen. Greg was jarenlang een van de boegbeelden van het Belgisch wielrennen. Hij heeft alles uit zijn mogelijkheden gehaald met als topmomenten P-R en Olympisch goud. Chapeau Greg en dank voor de mooie momenten
  • Antoine Van De Velde

    2 jaar geleden
    Greg was vorig jaar nog dertiende in dezelfde tijd als de winnaar, en liet op 14 deelnames nooit een DNF optekenen in San-Remo. Enkel een valpartij heeft hem een paar keer tot opgave gedwongen tijdens zijn loopbaan als Prof vanaf 2007.