Premier De Croo: “Maatregelen niet zomaar afschaffen als energieprijzen hoog blijven”

Indien de energieprijzen in september nog steeds torenhoog zijn, zal de regering niet zomaar de maatregelen afschaffen die genomen werden om de factuur te drukken. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) gezegd in de Kamer. Hij reageerde daarmee op de kritiek vanuit de oppositie dat de btw-verlaging op gas afneemt tijdens de zomermaanden.

  1. “In 2022 universiteit al verwittigd, maar zij ‘wisten van niks’.” Hoe moet het nu verder met het ‘spermaschandaal’?
    PREMIUM
    2

    “In 2022 universi­teit al verwittigd, maar zij ‘wisten van niks’.” Hoe moet het nu verder met het ‘sperma­schan­daal’?

    Een week na het spermaschandaal kreeg de vzw Donorkinderen al zestien nieuwe meldingen. Bezielster Steph Raeymaekers stuurt nu aan op een onderhoud met de VUB en het UZ Brussel. “De universiteit is niét verantwoordelijk. Maar het was wel in hun aula’s dat Schoysman ronselde.” Wat hoopt ze te bereiken? En waarom is het zo belangrijk voor de betrokkenen?
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.