Door een blessure aan de adductoren zit het seizoen van Raskin (l.) erop. ©  BELGA

Standard krijgt positief advies van Licentiecommissie, einde seizoen voor Raskin

Nog eens goed nieuws in Luik. Standard heeft een positief advies van de Licentiecommissie gekregen. De Rouches moeten wel aan drie voorwaarden voldoen.

Bob Faesen

De afgelopen jaren was een proflicentie bemachtigen geen evidentie voor de Luikse voetbalclub, die financieel slechte tijden kent. De overname door het Amerikaanse investeringsfonds 777 Partners brengt daar verandering in, zo oordeelt ook de Licentiecommissie. Standard kreeg een positief advies, al kreeg het een aantal voorwaarden opgelegd waaraan het moet voldoen. 

Zo moet de zogenaamde Share Purchase Agreement (SPA)- zeg maar de overeenkomst van de overdracht van aandelen - voor 15 april door alle partijen worden ondertekend en dat zonder opschortende voorwaarden.

Ook zal Standard transparantie moeten bieden over de nieuwe structuur die 777 in Luik zal installeren. En, last but not least, 777 moet de nodige fondsen vrijmaken die de toekomst van de club kunnen garanderen. Volgens bronnen rondom Standard gaat het om een kapitaalsverhoging van 15 miljoen euro. Een bedrag dat ook voorzien was door de Amerikanen.

Raskin: pubalgie

Zondag trekt Standard naar KV Kortrijk, de ex-club van Luka Elsner. De Sloveense T1 kan dan geen beroep doen op Nicolas Raskin. Door een blessure aan de adductoren, een lichte pubalgie, zit zijn seizoen er zo goed als zeker op. Hij mist dus ook de belangrijke interland van de Belgische beloften tegen Denemarken (29 maart). De kans is zeer groot dat we ook Kostas Laifis (quadriceps) dit seizoen niet meer in actie zullen zien.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik