Het weekend voor de start van Pukkelpop 2022, plant de organisatie nog een extra eendaags festival. 

Pukkelpop kondigt extra festival aan

De organisatie van Pukkelpop plant deze zomer nog een extra eendaags festival. Dat zal plaatsvinden op zondag 14 augustus, het weekend voor de start van het eigenlijke Pukkelpop. Over de concrete invulling daarvan willen ze nog niet veel kwijt. “Dat zal de komende twee weken duidelijk worden”, klinkt het. Vast staat wel dat muziek centraal zal staan.

Wout Desmytere en Benjamin Praet

Festivalgangers kunnen uitkijken naar een goedgevulde zomer, na twee lege jaren. Tomorrowland kondigde eerder al haar derde weekend in juli aan en sloeg de handen in elkaar met Rock Werchter voor het gloednieuwe CORE Festival, dat eind mei zal doorgaan in het Brusselse Ossegempark. Op de festivalweide van Werchter staan ook nog Werchter Boutique en TW Classic, dat dit jaar twee edities krijgt, gepland.

Er is Graspop, Dour, en nu kondigt ook de organisatie van Pukkelpop een extra festival aan. Een kleintje weliswaar, dat maar één dag zal duren. Of dat ook gebeurt op hetzelfde festival terrein in het Hasseltse Kiewit is nog niet duidelijk. De organisatie wil nog niet veel lossen over het event. Een naam heeft het beestje nog niet, een line-up evenmin. Enkel de datum is bekend: zondag 14 augustus, slechts vier dagen voor de start van Pukkelpop. Ook daarvan zijn nog steeds geen artiesten bekendgemaakt en kennen we enkel de data, 18 tot en met 21 augustus.

De organisatie zegt wel snel te zullen communiceren, zoals ook al geteased werd op sociale media. Maandag zou al een eerste bericht volgen. Vermoedelijk zullen dan de eerste namen worden bekendgemaakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER