Volodymyr Zelensky op het videoscherm van het Amerikaans parlement tijdens een toespraak vorige week
Volledig scherm
PREMIUM
Volodymyr Zelensky op het videoscherm van het Amerikaans parlement tijdens een toespraak vorige week © Photo News

Het leven van Volodymyr Zelensky. Deel 2: de president die drie dagen vóór de oorlog nog “ontmoedigend middelmatig” werd genoemd

De hoop van Oekraïne. De held van het Westen. De laatste dam tegen de wrede dictatuur. Dat is Volodymyr Zelensky (44) op enkele weken tijd geworden. Vóór de oorlog uitbrak, zat zijn populariteit in vrije val. In Oekraïne zelf heette hij “ontmoedigend middelmatig” te zijn en elders in de wereld raakte hij vooral bekend omwille van zijn slaafsheid tegenover Donald Trump. Maar dat hij eigenlijk een keikop is, komt zijn land nu goed van pas. “De witte vlag is nooit mijn vlag geweest.”

35 reacties

  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Dus volgens de vele reacties hier, had Zelensky moeten capituleren Want dan zou alles weer oké zijn zeker. Dus in WOII waren Churchill en De Gaulle gekken zoals Zelensky omdat ze met vrijwel niets de strijd aangingen ? Biden blijft voorlopig op de achtergrond. Dat is een wijze strategie. Wie dit niet begrijpt, begrijpt er helemaal niks van.
  • Ferdinand Verbist

    2 jaar geleden
    De kerkhoven liggen vol met helden. Oorlogen zijn fantastisch wanneer niemand er aan mee doet en Amerika en China worden er minder rijk door.
  • mike milan

    2 jaar geleden
    Poetin kruipt daar nog weg op handen knieën … En de Krim dat moet hij ook nog teruggeven.Poetin heeft niks te eisen in een land waar het veel beter draait dan in Rusland. Waar de mensen gelukkig waren….het zou ons zomaar eens overkomen…Frankrijk valt België aan.🙃
  • Dirk Van Brussel

    2 jaar geleden
    Oekraïne of welke persoon dan ook maakt geen onderdeel uit van de sancties. U blijkt niet te (willen) weten waarom er sancties zijn uitgevaardigd ! Oekraïne vecht voor haar bestaan !
  • Tina Colpaert

    2 jaar geleden
    Een dapper volk maar hij n held? Die zit overal goed beschermd en zal wel aan eten drinken geraken of gaat hij met de gewone mensen in de schuilkelders zitten?