Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

RECONSTRUCTIE. In fractie van seconde werd carnavalsoptocht een slagveld: “De chauffeur verhoogde na de eerste klap zijn snelheid”

De speurders zoeken uit of twee neven uit de buurt doelbewust carnavalisten aanreden in hun zware BMW. Getuigen wisten het al van de eerste seconde. “Het wás opzettelijk. De chauffeur is nooit gestopt. Intégendeel! Hij versnelde zelfs nog en reed opnieuw slachtoffers aan.”

45 reacties

  • Ann Verschueren

    2 jaar geleden
    Nu mag het om 5u 'smorgens nog donker zijn, op een rechte baan in een bebouwde kom, en met een super moderne auto met goede lichten, én met de aangepaste snelheid, moet je op tijd kunnen zien en stoppen als er mensen of iets anders op die straat staan. Geen enkel excuus.
  • Didier Heggerick

    2 jaar geleden
    Mijn medeleven aan de slachtoffers ,maar toch ook foutje van beleid als je zo een stoet organiseert moet je alle veiligheidsnormen bewaken dat ze dit veilig kunnen doen ,dan had je dit kunnen vermijden .
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Erg dat een krant moet duiden waarom die mensen 's nachts op straat liepen gezien de venijnige en ongepaste commentaren van sommigen. Maar bedankt voor de duiding en de prachtige uitleg. Stond op mijn verlanglijstje om ooit deze stoet eens te zien passeren maar zal nu altijd met een dubbele naklank zijn als ik die ooit zal te zien krijgen.
  • Marc vandeputte

    2 jaar geleden
    Hebben ze nu nog niet geleerd dat alle wegen naar stoeten, kermissen, enz... moeten afgezet worden, met wagens of betonblokken. Onvoorstelbaar dat dit weer kan gebeuren in België. Wie zit er hier eigenlijk aan de top van onze gemeenschappen. Op alle echelons zitten we met prutsers.
  • Peter Buyck

    2 jaar geleden
    Een technisch mankement of sabotage is altijd mogelijk (een beschadigde of vervuilde sensor). Het is perfect mogelijk dat de chauffeur een echte BOB is. Evengoed wist de chauffeur niet dat er geprutst werd aan de auto (een veiligheidsfunctie die door ... werd uitgeschakeld). Dus graag meer info na het onderzoek.