©  REUTERS

Oekraïne verwerpt Russisch ultimatum voor Marioepol: “Open gewoon corridor in plaats van tijd te verspillen aan lange brieven”

De Oekraïense autoriteiten hebben het Russische ultimatum voor Marioepol “resoluut” verworpen. “Er zal geen sprake zijn van een overgave of van het neerleggen van de wapens”, verklaarde de Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek aan de krant Ukrajinska Pravda. De boodschap zou al zijn overgemaakt aan de Russen.

jvh
Bron: BELGA

Het Russische ministerie van Defensie had Kiev tot maandagochtend 5 uur Moskou tijd (3 uur Belgische tijd) gegeven om te bevestigen dat het zijn “strijders” in de belegerde stad Marioepol de opdracht heeft gegeven om de wapens neer te leggen. In een acht pagina’s tellende brief had Moskou gezegd dat de “Oekraïense nationalisten” in dat geval de kans zouden krijgen om maandag tussen 10 uur en 12 uur Moskou tijd (tussen 8 uur en 10 uur in België) ongewapend Marioepol te verlaten via humanitaire corridors.

Maar de Oekraïners zijn dus niet van plan om op die eis in te gaan. “Open gewoon een corridor in plaats van jullie tijd te verspillen aan een brief van acht bladzijden”, citeerde Veresjtsjoek zichzelf uit haar antwoord aan de tegenstanders.

LEES OOK. Poetin stuurt boodschap én plan bij: slagveld lijkt bevroren, maar elders beweegt van alles

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER