Kinderopvang ’t Pandabos is voorlopig gesloten na een schorsing. © Dirk Vertommen

Kinderopvang ’t Pandabos drie maanden geschorst na klacht

Mechelen -

Kinderopvang ’t Pandabos in de Borgersteinlei in Mechelen is voor drie maanden geschorst. Die tijdelijke sluiting kwam er na een klacht. “We onderzoeken de zaak, maar maken ons ernstige zorgen over de veiligheid van de kinderen”, klinkt het bij het Agentschap Opgroeien, het vroegere Kind en Gezin.

SVDS, SVH

De ouders van de kindjes die opgevangen worden in ’t Pandabos in de Borgersteinlei kregen maandag te horen dat de kinderopvang de komende maanden gesloten zal blijven. Bij het Agentschap Opgroeien kwam er recent namelijk een klacht binnen tegen de kinderopvang. “Daardoor maken we ons ernstig zorgen over de veiligheid van de kinderen”, reageert woordvoerster Nele Wouters.

Wat de klacht precies inhoudt of wat er zich heeft afgespeeld in de crèche, wordt niet bekendgemaakt. Het zou gaan om roepen, het hardhandig in bed leggen van een kind en het alleen laten van een erg jong kind. “We willen de tijd nemen om alles grondig te onderzoeken”, zegt Wouters. “Dat willen we in alle rust en sereniteit doen. Daarom hebben we besloten om ’t Pandabos tijdelijk te schorsen. Alle puzzelstukken worden nu samengelegd. Daarbij zal er ook overlegd worden met experts om de best mogelijke eindbeslissing te nemen.”

Drie maanden

De schorsing loopt vanaf vandaag, dinsdag, en geldt voorlopig voor een termijn van drie maanden. “Maar het is wel onze ambitie om sneller duidelijkheid te verkrijgen over de zaak, zodat we een definitieve beslissing kunnen nemen over deze kinderopvang”, aldus Wouters.

Kinderopvang ’t Pandabos werd vorig jaar overgenomen door de huidige zaakvoerders. Het zou de eerste keer zijn dat er tegen hen een klacht werd ingediend. De crèche telt achttien plaatsen. De ouders van de opgevangen kindjes moeten nu op zoek naar een alternatief.

Stad zoekt oplossing

“Wij werden niet op voorhand op de hoogte gebracht over deze maatregel en werden pas samen met de ouders ingelicht over de schorsing”, zegt schepen van Kinderopvang Gabriella De Francesco (Vld-Groen-m+). “Hoewel de kinderopvang een privé-initiatief is, zijn we wel meteen beginnen zoeken naar oplossingen voor de kinderen. In de omgeving zijn er nog een aantal crèches met vrije plaatsen. We stellen alles in het werk zodat de ouders niet zonder opvang voor hun kinderen komen te zitten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER