Themabeeld ©  rr

Minder overlijdens en minder patiënten op intensieve door coronavirus, besmettingen wel in stijgende lijn

Het aantal Covid-overlijdens en het aantal patiënten op intensieve zorg blijven dalen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.  De ziekenhuisopnames, het aantal besmettingen en de positiviteitsgraad stijgen wel.

jvh
Bron: BELGA

LEES OOK. Plots duiken er ziektes op die twee jaar in de koelkast hebben gelegen: werknemers en scholieren vallen massaal uit

Tussen 14 en 20 maart werden dagelijks gemiddeld 10.090 besmettingen met het coronavirus, of 24 procent meer dan tijdens de voorgaande zevendaagse periode. Tegelijk werden er dagelijks gemiddeld ongeveer 37.700 tests (+8 procent) uitgevoerd, met een positiviteitsgraad van 28,9 procent (+3,6 procent). De reproductiesnelheid, die de mate van besmettelijkheid van het virus aangeeft, staat op 1,09.  Een waarde groter dan 1 betekent dat de epidemie in kracht toeneemt.

Ook het aantal ziekenhuisopnames steeg tussen 17 en 23 maart tot gemiddeld 183,1 (+14 procent) opnames per dag. Woensdag werden 2.597 coronapatiënten verzorgd in ziekenhuizen (+16 procent), van wie 171 patiënten (-3 procent) op intensieve zorg.

Tussen 14 en 20 maart overleden gemiddeld 18,6 mensen (-9 procent) per dag aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer