AFP
Volledig scherm
© AFP

Europees verbod op roamingfactuur met tien jaar verlengd

Nog zeker tot 30 juni 2032 zal wie in de Europese Unie belt, surft of sms’t in een ander dan zijn eigen land, daar geen extra kosten voor aangerekend krijgen. Het Europees Parlement heeft donderdag de verlenging van het verbod op het doorrekenen van die roamingkosten quasi unaniem goedgekeurd.

4 reacties

  • jos segers

    2 jaar geleden
    Is maar goed want kost al geld genoeg hier in België.
  • Patrick vincke

    2 jaar geleden
    Heel goed oppassen als je de Zwitserse grens nadert het beste is uw Gsm of iPhone volledig afleggen tot je Zwitserland uit rijd anders kunt u voor onaangename verassingen staan een sms’je hier of een fotootje daar en u zult het wel geweten hebben op uw rekening een verwittigd man is er twee waard
  • Jef Denijs

    2 jaar geleden
    Met 10 jaar verlengd ? Je zou van een unie verwachten, waar door Schengen zo goed als geen grenzen meer zijn, er ook geen grenzen zijn voor telefoonverkeer. Dat is dus allemaal maar tijdelijk.
  • Jonny Van den Bruel

    2 jaar geleden
    Prima. Wees echter dubbel alert in landen die in Europa liggen, maar niet tot de EU behoren, zoals Andorra, Monaco, Zwitserland, ... Na 1 dag in Andorra, een sms voor een verjaardag, een fotootje, vijf minuten Waze, een belletje van 5 minuten naar m'n bejaarde moeder... was al m'n krediet van €20 al op, las ik de volgende dag. Niet aan gedacht, dure les.