© rr

Fietser klaagt gebrekkig noodfietspad aan op Grote Baan: “Levensgevaarlijk”

Houthalen-Helchteren -

“Wat een zootje, ik hoop dat ik hier levend uit geraak.” Een fietser maakte een filmpje van het tijdelijk smalle fietspad langs de Grote Baan in Houthalen-Helchteren dat fietsers kunnen gebruiken tijdens de werkzaamheden voor de aanleg van nieuwe fietspaden.

“Ik had beloofd niet meer te mopperen over de fietspaden in Limburg”, zo begint de man zijn verhaal. Even voordien moest hij stoppen omdat het normale fietspad onderbroken was. “Er staat een waarschuwing dat de fietsers gebruik moeten maken van het versmalde fietspad”, gaat hij verder. Het parcours dat hij vervolgens aflegde, nam hij op met video. Hij rijdt vlak naast een grijper die voor een stukje op het fietspad staat en moet uitwijken voor barsten en gaten in het pad en hobbelige overgangen nemen. “Wat een zootje”, foetert de man tussendoor. “Ik hoop dat ik hier nog levend door kan komen.”

Even ontstaat er een kleine woordenwisseling met een man die één van de machines bestuurt.

@hbvl_hetbelangvanlimburg Wanneer een fietspad in Houthalen een open werf wordt 🚴⚠️🤷‍♂️#danger #bicycle #foryou #foryoupage #vj #voorjou #houthalen #hbvl ♬ origineel geluid - Het Belang van Limburg

Het is niet duidelijk wat er juist gezegd wordt, maar de machinist krijgt meteen repliek. “Gij blokkeert de boel”, riep de fietser naar de bestuurder.” Het filmpje is inmiddels ook tot bij De Werkvennootschap geraakt, die de werken op de Grote Baan coördineert. “Het is een pijnlijke situatie”, zegt woordvoerder Marijn Struyf. Er was met de aannemer afgesproken dat er tussen het tijdelijke fietspad en de werf een afscheiding zou staan.

De aannemer laat ondertussen weten dat hij netten gaat zetten als afscheiding tussen het fietspad en de werf. “Geen herashekken, omdat die een te brede voet hebben. Op plaatsen waar met een kraan gewerkt wordt, zal permanent een spotter worden ingezet om fietsers en de machinist te waarschuwen”, zegt Struyf.

Volg ook Het Belang van Limburg op TikTok voor viraal Limburgs nieuws, leuke weetjes en de beste eet- en drinktips.

(cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer