De bestelwagen van een Turkse loodgieter werd vrijdagnacht in brand gestoken.
Volledig scherm
PREMIUM
De bestelwagen van een Turkse loodgieter werd vrijdagnacht in brand gestoken. © Marc De Roeck

‘Pyromaan van Hoboken’ is alleenstaande mama (38) met twee kinderen: “Ze bood in een brief Bart De Wever hulp aan bij de ontmaskering”

Antwerpen/HobokenZe had aanmaakblokjes en brandstof bij, toen de politie haar vrijdagnacht na haar laatste wapenfeit onderschepte. De 38-jarige Sengul A., een alleenstaande moeder met twee kinderen, is de vrouw waar Hoboken al weken bang voor is. Sociaal bewogen, zo lijkt het als we de berichten lezen op haar sociale media. Een portret.

  1. Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”
    PREMIUM

    Tumor van Amalie (26) lijkt op degene die Neyla (5) het leven kostte: “Tijdens mijn operatie ben ik er twee keer bijna in gebleven”

    Amalie Kempeneer (26) heeft de dood in de ogen gekeken, maar kon het navertellen. Drie jaar geleden kreeg ze te horen dat ze een tumor in haar hersenstam had. Gelijkaardig aan die van de kleine Neyla (5) uit Deurne, die een jaar geleden het leven liet omdat haar tumor niet verwijderd kon worden. Sindsdien wordt Amalie haar leven getekend door ziekenhuisbezoeken, pijnmedicatie, verlammingen en dromen die ze moest opgeven. Nochtans ziet ze de toekomst zo rooskleurig mogelijk in. “Het liefste wat ik doe is naar mensen hun verhalen luisteren en hen raad geven.”
    Antwerpen
  2. Ticket voor afgelast luxebootfeest gekocht? Curator roept gedupeerden op om zich te melden

    Ticket voor afgelast luxeboot­feest gekocht? Curator roept gedupeer­den op om zich te melden

    Wie een ticket voor de afgeblazen party op een luxeboot of voor een swingersfeest in Gent heeft aangeschaft, surft best naar een specifieke website van de federale overheidsdienst Justitie. Dat meldt de curator, die is aangesteld na het faillissement van vennootschap BAR’O’LUX. “Omdat het om online aankopen gaat, hebben we geen adressen van de gedupeerden", zegt curator Laurence Montagne. Maar hoeveel tickets zijn verkocht: daar is – ook na contact met organisator Didier V. – voorlopig onduidelijkheid over.
    Antwerpen