Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Nationale Bank verwacht geen zware economische recessie door oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne heeft een serieuze impact op de Belgische economie, maar zal volgens de Nationale Bank niet leiden tot een zware economische recessie of stagflatie in ons land. Dat blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die de centrale bank vandaag heeft vrijgegeven. Wel waarschuwt de bank voor de concurrentiekracht van de bedrijven.

23 reacties

  • Bruno Geldhof

    2 jaar geleden
    Die prognoses worden precies altijd gemaakt vanuit het idee dat er niks slechts gaat gebeuren. Eerst corona, dan de oorlog. Die oorlog gaat duidelijk nog verder escaleren. En daarna zal el nino daar weer zijn om het klimaatprobleem nog eens in de verf te zetten.
  • Donny Bouton

    2 jaar geleden
    Nogmaals het perfecte voorbeeld, hoe maatschappij-vervreemd de heren en dames zijn te Brussel in hun ivoren paleizen. En de kleine man in de straat huilde maar verder.
  • Jean Gobin

    2 jaar geleden
    na de 7 plagen van Egypte nu de 7 plagen van Europa ...banken crisis , corona , oorlog ...nog 4 te gaan ...we zijn bijna halfweg ..want daar komt de voedselcrisis ..
  • Elise Van Damme

    2 jaar geleden
    leo Mariën, mooi gezegd en omschreven. Je slaat de nagel op de kop, ik zou het zelf niet beter kunnen verwoorden. Men weet bedonderend goed dat het financiele (schulden)stelsel niet meer te overzien is en geen valabele uitweg weet om de boel nog te redden. Is nog maar een begin van wat staat te wachten en inderdaad de violist blijft spelen terwijl we zinken
  • Leo Mariën

    2 jaar geleden
    Voor de pandemie ging het reeds goed mis, tijdens de pandemie ging het helemaal mis en na de pandemie is het weer "business as usual". Net zoals op de Titanic blijft de muziek spelen, oorlog of geen oorlog. We drijven echter op massa's nieuw geprint geld, ongelooflijke hoeveelheden. Die 8% inflatie is één van die ijsbergen die net boven het water uitkomt. Vol gas voorut, niets kan ons deren!! Waar hebben we dat nog gehoord? Was dat ook niet bij de Titanic?