Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP

ONZE OPINIE. “De opstand in de kinderopvang gaat Wouter Bekes petje te boven”

De kinderopvang is boos en komt op straat. Aan het kabinet van minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) willen kinderbegeleiders én ouders betogen. “Een opstand die zijn petje te boven gaat”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De hele Vlaamse regering moet aan de bak. De centrale vraag is kristalhelder: wat zijn onze jongste kinderen waard?”

56 reacties

  • Fanny Konings

    2 jaar geleden
    Teveel kinderen, te weinig grootouders, waar een maatschappelijk meerwaarde totaal de mist in,door te laat pensionering en eigen fysieke noden doorgaans
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Zorg er in de eerste plaats voor dat de mensen die de kinderopvang doen normaal betaald worden. Door de ouders welteverstaan, niet door de gemeenschap. Per uur kinderopvang betalen ze 2,5 à 3 euro, fiscaal aftrekbaar - dat is een derdewereldloon voor een heel verantwoordelijke job. En het enige wat de ouders doen is klagen dat kinderopvang zo duur is terwijl hun uurloon een veelvoud is van dat van diegene die voor hun kinderen zorgt. Wil je kinderen, betaal dan zelf voor hun welzijn.
  • Guy Stevens

    2 jaar geleden
    De essentie van de zaak gaat over de specifieke noden van jonge kinderen en het belang voor de maatschappij. Heel veel ouders, leerkrachten en onderwijsexperts weten niet hoe belangrijk dit is voor het latere leerproces, het mentale welzijn en de sociale vaardigheden. Het vermogen tot leren wordt grotendeels bepaald door de omgeving van het jonge kind. De onderwijsproblematiek (onderprestaties en leer- en gedragsproblemen) is hier heel sterk aan verbonden.
  • Rik Clarysse

    2 jaar geleden
    veel gaat Beke zijn petje te boven, de meest onbekwame minister ooit
  • Heidi Werbrouck

    2 jaar geleden
    @Franc saas, probeer maar eens je huur te betalen met 1 werkmansinkomen. We verdienen niet allemaal duizenden euro's per maand.