(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

OVERZICHT. Bijna 3.000 coronapatiënten in ziekenhuis, ook aantal overlijdens en besmettingen blijft stijgen

De coronacijfers in ons land blijven rood kleuren. Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis opgenomen is, komt opnieuw dicht bij de grens van 3.000, zo blijkt uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal sterfgevallen en besmettingen blijft stijgen.

68 reacties

  • zina riffia

    2 jaar geleden
    Heb 2 vaccinaties alsook corona gehad. Het was heel zwaar maar gelukkig erdoor gekomen. Stop met mensen angstig te maken.
  • geert Verschelde

    2 jaar geleden
    Code geel blijft aangehouden zolang het toeristisch seizoen aan de gang is. Op het einde van het toeristisch seizoen zullen we in korte tijd in een andere code zitten.
  • willem merken

    2 jaar geleden
    Heb alle mogelijke vaccins gekregen ook het het griepvaccin maar sinds zaterdag verleden week heb ik toch wel vlaggen Joost mag weten vanwaar het komt.
  • Freek Beke

    2 jaar geleden
    Mannekes toch... Leef en laat leven. Ben nu sinds eergisteren voor de 2de keer positief op corona en dat in 5 maanden tijd. 1 Dag koorts en nu een pijnlijke keel... Meer is het niet hoor als je zelf wat zorg draagt voor uw lichaam. En nee, geen boosters in mijn lijf ;-) Beste booster is natuurlijke weerstand.
  • Marc Stromberg

    2 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat we met deze cijfers nog steeds in code "Geel" blijven hangen. Volgens de barometer moeten we nu in code 3"Rood" zitten, met alle bijhorende maatregelen. De ziekenhuizen lopen weeral vol en de zorg kreunt onder de druk. Reguliere behandelingen moeten uitgesteld worden. Soms zijn er wachttijden van 3-4 maanden, terwijl de patiënten enorm lijden. En meer dan 20 sterfgevallen per dag door corona... blijkbaar deert het onze politici niet.