Politie vindt 5 foetussen in huis van anti-abortusactiviste.  © KameraOne

Politie vindt vijf foetussen in het huis van anti-abortusactiviste

De politie van Washington D.C. heeft tijdens een huiszoeking bij een anti-abortusactiviste vijf foetussen die in koelboxen en -zakken werden bewaard, in beslag genomen. De agenten vielen het huis van Lauren Handy (28) binnen omdat er “mogelijk biologisch gevaarlijk materiaal” lag. Handy is de leider van de Progressive Anti-Abortion Uprising, een groep die tegen abortuswetten strijdt.

Bron: BBC, NY Times

Toen de agenten van de Amerikaanse hoofdstad haar huis woensdag doorzochten en verschillende koelboxen naar buiten droegen, verklaarde Lauren Handy aan de verzamelde pers dat ze zouden “schrikken, mochten ze weten wat erin zit”. Volgens Terrisa Bukovinac, de stichter van Progressive Anti-Abortion Uprising, is het huis wel degelijk de woning van Handy. De vrouw belooft ook dat “alle details zullen vrijgegeven worden” en dat die “explosief” zullen zijn.

“De foetussen werden geaborteerd volgens de federale en lokale wetgeving”, aldus Ashan Benedict, de commissaris van het politiekorps van Washington D.C. “Op zich is er geen misdaad begaan, behalve dan de manier waarop de foetussen hier zijn gekomen.” Handy zelf beweert dat ze de foetussen in de Universiteit van Washington kon bemachtigen, maar dat wordt ontkend door de onderwijsinstelling.

Lauren Handy kwam al eerder in aanraking met het gerecht en werd woensdag aangeklaagd en gearresteerd omdat ze in 2020 een abortuskliniek is binnengedrongen. De vrouw, die zichzelf als “atheïst, progressief en pro-life” omschrijft, wordt ook aangeklaagd omdat ze patiënten en werknemers van de abortuskliniek “intimideerde, bedreigde en verwondde”. Handy overtrad daarmee federale wetten. Zij en negen andere leden van haar anti-abortusorganisatie riskeren een celstraf van elf jaar en een geldboete die kan oplopen tot 350.000 dollar.

(pjv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer