’t Hokk is een multifunctioneel gebouw voor het Herentse dorpsleven.  © gvb

Nieuw multifunctioneel gebouw ’t Hokk voor Peltse jeugd- en kinderopvang

Pelt -

In het Peltse Herent is vrijdag het nieuwe multifunctionele gebouw achter het ontmoetingscentrum officieel in gebruik genomen. Het complex van 1,7 miljoen euro krijgt de naam ‘’t Hokk’ , een verwijzing naar de kinderopvang, school en jeugdverenigingen die er onderdak vinden.

In 2019 werd het plan om de Herentse jeugdverenigingen KLJ en KSA onder te brengen in een gedeelte van de parochiekerk begraven wegens te duur. Maar de nood aan nieuwe lokalen bleef, en er werd gekozen voor een nieuwbouw achter De Vranken. Hierin zou dan ook een nieuwe kinderopvang komen, net zoals een lerarenkamer en overdekte speelplaats voor de naastliggende basisschool Helibel.

Het multifunctionele complex is vrijdag geopend en zal snel een belangrijke rol vervullen in het Herentse dorpsleven. In het bijzijn van de burgemeester Frank Smeets (CD&V) onthulden enkele schoolkinderen dat uit vier suggesties de inwoners overwegend hadden gekozen voor “’t Hokk” als naam , een verwijzing naar Helibel, Opvang, KLJ en KSA.  gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer