©  BELGA

Geen finales voor Toma Nikiforov op Grand Slam judo in Antalya

Toma Nikiforov (-100 kg) werd zondag op de Grand Slam judo van Antalya in de derde ronde uitgeschakeld en zag zo zijn kansen op een medaille in rook opgaan. Abdul Umayev (-81 kg) is zo de enige Belg die er dit weekend in slaagde het podium te halen. Met de bronzen plak veroverde hij zijn eerste medaille op Grand Slam-niveau.

Bron: BELGA

Toma Nikiforov (IJF 4) werd in de derde ronde gebarricadeerd door de Braziliaanse veteraan Asley Gonzalez (IJF 26), die op de Olympische Spelen van Londen nog zilver veroverde voor zijn land maar in 2021 de beslissing nam om voor Roemenië uit te komen. Onze landgenoot vond geen oplossing voor de manier van kampen van Gonzalez, die getypeerd werd door het zo laag mogelijk vastgrijpen van de mouwen.

Toma Nikiforov kon zich nooit losrukken uit die stevige grepen van zijn opponent. Een minuut voor het einde kon de Braziliaanse Roemeen een eerste waza-ari scoren en twintig seconden voor tijd counterde hij heel gevat en kon Nikiforov in een houdgreep nemen. De Brusselaar had zich bij het neerkomen ook bezeerd aan de ribben en bood geen weerstand meer. Met zichtbare pijn aan de borstkas verliet Nikiforov de tatami.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer