Verbrande voertuigen aan de rand van Irpin, nabij Kiev.
Volledig scherm
PREMIUM
Verbrande voertuigen aan de rand van Irpin, nabij Kiev. © AFP

Nu Russische troepen zich terugtrekken: kan Oekraïne de oorlog ook winnen? Dit zegt Belgische expert

Dat de Russische troepen zich terugtrekken uit de regio rond Kiev, betekent nog niet dat de eindfase van de oorlog is ingezet. “Poetin zal zijn onderhandelingspositie willen versterken met een offensief in het oosten en het zuiden”, meent expert Russische oorlogsvoering Roger Housen (61).

88 reacties

  • Mark Vrijdaghs

    2 jaar geleden
    Oekraïne mag dan wel financiële en logistieke steun krijgen ze blijven er alleen voor staan. De bodybags zijn gevuld met Oekrainers. Zij strijden voor hun eigen land en eigenlijk ook wel voor de vrijheid van het Westen. Het is dan hoog tijd Oekraïne ook te voorzien van offensieve wapens. Zo zou bijv. Moskou plat gebombardeerd worden. De Russen zouden dan wel nog eens nadenken want nu gebeurt het moorddadig geweld in hun buurland en hebben ze geen last van inslaande bommen.
  • Michel de Coorebyter

    2 jaar geleden
    Het doel van Poetin : nu zo veel mogelijk terreinwinst boeken in het oosten en het zuiden, vooral de landbrug tussen het Krim en het Oosten en liefst ook tussen het Krim en Moldavie. Als hij in zijn ogen voldoende terreinwinst geboekt heeft zal hij dan ineens een "staakt het vuur" uitroepen en de gecontroleerde gebieden nooit meer teruggeven.
  • Jean-Claude Van Meirhaeghe

    2 jaar geleden
    Moest Poetin willen had hij al lang een Atoombom gesmeten,het is het Kremlin die Poetin leugens wijs maakt en door die leugens zal vroeg of lat de Navo mee betrokken worden in dit conflict.
  • willy zachel

    2 jaar geleden
    Het word tijd Europa te herschrijven dat wil zeggen Hongarije eruit te gooien en daar geen euro cent meer aan te betalen ! Dat Poetin het daar maar oplost Ook zouden alle handelsbetrekkingen met wit Rusland / Servië/ Rusland totaal verboden moeten worden ook geen gas meer kopen Ook zou het verboden moeten worden dat westerse bedrijven daar filialen of fabrieken hebben !
  • Kristine Delacourt

    2 jaar geleden
    Gino Denil, VB is er niet stil over. De Winter heeft letterlijk gezegd dat hij zich in Poetin vergist heeft. Het zijn ook geen engeltjes, maar men moet eerlijk blijven.