Het interieur van de Polestar 2.
Volledig scherm
Het interieur van de Polestar 2. © Polestar

Amerikaans verhuurbedrijf koopt 65.000 elektrische auto’s in één keer

De elektrische autofabrikant Polestar heeft een enorme order binnengehaald van het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz. Polestar zal tot 65.000 elektrische auto’s leveren voor de verhuurvloten van Hertz.

  1. Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticketprijs wordt niet aangepast)
    PREMIUM

    Autosalon wordt véél kleiner (maar de ticket­prijs wordt niet aangepast)

    Halverwege september bracht HLN de primeur dat het Autosalon op de Heizel dan toch doorgaat, in januari 2022. Alleen is de vraag hoe het er zal uitzien, en of het nog wel de verwachtingen zal inlossen van het publiek dat er traditiegetrouw massaal op af gaat. Niet alleen blijven Volvo en een paar voor het grote publiek minder belangrijke merken als Mazda of Tesla en Polestar weg: ook de belangrijkste merken van de importeur D’Ieteren (Audi, Skoda, Volkswagen, Seat en Volkswagen) blijven thuis. Maar er is meer. Zo vernemen we uit betrouwbare bron dat zowat alle merken serieus gaan snijden in de ruimte die ze met hun stand innemen.
  2. Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutionair” nieuw productiesysteem?

    Tesla wil af van iconische lopende band: op naar “revolutio­nair” nieuw productie­sys­teem?

    De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla is van plan om af te stappen van de lopende assemblageband, die na de introductie door Henry Ford zowat honderd jaar geleden de norm geworden is voor de autoproductie. Tesla wil een andere aanpak, waarbij onderdelen van een auto gelijktijdig in specifieke ruimtes gebouwd worden, om uiteindelijk samengevoegd te worden. Dat bericht het financiële persagentschap ‘Bloomberg’ donderdag. Tesla zelf spreekt van een “revolutionair” nieuw systeem.