De Oekraïense president Volodomyr Zelensky.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oekraïense president Volodomyr Zelensky. © ZUMA Press

Zelensky’s entourage schrijft historische speeches alsof ze voor een comedyfilm zouden zijn

Oekraïens president Volodymyr Zelensky verovert harten met zijn charismatische speeches. Voor die toespraken heeft hij geen ervaren spindoctor in huis moeten nemen: volgens de Oekraïense media rekent Zelensky op zijn kameraden uit de comedyclub die hij als 19-jarige oprichtte. Meer zelfs: het schrijfproces van zijn speeches is hetzelfde als dat van zijn comedysketches.

28 reacties

  • Dirk Michiels

    2 jaar geleden
    Heel veel respect voor hem, alle middelen zijn goed om duidelijk te maken aan de wereld wat voor een moordenaar die Poetin wel is, zijn eigen volk manipuleren, beliegen en onderdrukken, hoe lang kan deze gek nog aan de macht blijven ? Hoe zouden we zelf reageren mocht ons land zoiets meemaken en we desondanks de vele moedige mensen die vluchtelingen helpen en wapens leveren toch het gevoel hebben er alleen voor te staan. Hoog tijd om eindelijk werk te maken van een betere wereld.
  • gaston bergmans

    2 jaar geleden
    zijn sommige mensen niet beschaamd om een moordenaar als poetin uberhaupt nog het voordeel van de twijfel te geven ,en onze politiekers zijn geen comedianten dan je moet soms bij ons eens debatten horen lachen gieren brullen met hun subtiele humor en dat werkt ook , daar is het oorlog wat moet zelensky dan doen ,de vn een bos bloemen sturen zijn volk word uitgemoord en wij kijken er naar schandalig die man een steen te werpen , bij ons zouden ze vlug bleiten onze dappere politiekers
  • Sonja VanDeWiele

    2 jaar geleden
    Een moedig man die zijn land niet is ontvlucht die naar buiten komt en zich verzet tegen het didactoriale bewind van Poetin, Een comedian die rechten heeft gestudeerd. De Oekraïnes strijden voor hun rechten en vrijheid.
  • Louis Meeus

    2 jaar geleden
    Komt teveel over als een acteur in zijn toespraken. Vindt het wel sterk dat hij in zijn eigen land aanwezig is. Daar kunnen sommigen een voorbeeld aan nemen.
  • Jef joossens

    2 jaar geleden
    Het is waarschijnlijk doordat de de tekst door gewone mensen geschreven wordt dat hij ook veel duidelijker over komt. Geen geleerde pietpraat maar enkel de feiten vernoemen. Dat komt sterker over dan aan één onderwerp een heel verhaal te besteden om op het laatst nog niets gezegd te hebben zoals van vele politiekers de specialiteit is.