Veerle Deknopper toont het asjuweeltje van de overleden papa van haar dochtertjes. Een van de twee is spoorloos verdwenen. ©  Dirk Vertommen

Zoektocht naar verdwenen asjuweeltje overleden papa: “Mijn dochtertje wil het zo graag terug”

Mechelen -

Veerle Deknopper uit Mechelen is op zoek naar een verdwenen asjuweeltje van de overleden papa van haar dochtertjes. Haar jongste dochter Kundrie (9) raakte het vermoedelijk kwijt tijdens het spelen aan de reuzegrote gele Opsinjoor. “Ze durfde het niet vertellen. Toen ik het ontdekte, barstte ze in tranen uit. Misschien heeft iemand het gevonden?”

Sven Van Haezendonck

Op sociale media deelde Veerle Dekopper een oproep, in de hoop het ajsuweeltje terug te vinden. Tientallen mensen hebben het bericht gedeeld. De Mechelse heeft ook aangifte gedaan bij de politie, maar een spoor is er nog niet. “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg”, zegt Veerle. Het juweeltje is emotioneel van grote waarde voor de familie. “Mijn dochtertje Kundrie wil het zo graag terug. Ze heeft er veel verdriet van.”

De papa van Kundrie (9) en haar zus Lou (12) overleed begin dit jaar op 69-jarige leeftijd. “Hij is op korte tijd heel ziek geworden, twee weken later overleed hij. Mijn dochtertjes wilden graag een aandenken”, vertelt Veerle. Op de dag van het afscheid kregen ze allebei een asjuweeltje in de vorm van een hartje, een sieraad dat as bevat van hun overleden vader. Dat asjuweeltje koesterden ze heel erg.

“We bewaarden ze in een doosje”

“We hadden afgesproken dat ze de juweeltjes alleen zouden dragen in mijn bijzijn. We bewaarden ze in een doosje van de begrafenisondernemer”, zegt de mama. In een onbewaakt druk moment nam de jongste haar asjuweeltje toch uit het doosje. “Kundrie nam het juweeltje uit het doosje, stopte het in haar jaszak en nam het mee naar buiten. Ze wilde het waarschijnlijk aan een vriendinnetje tonen”, legt Veerle uit.

Het hartje hangt aan een vrij stevig kettinkje van ‘Twice as Nice’. ©  Dirk Vertommen

Recent ontdekte de mama dat een van de twee juweeltjes niet meer in het doosje zat. “Toen kwam de aap uit de mouw en begon Kundrie heel hard te wenen. Ze had het niet durven te vertellen”, zegt Veerle. Vermoedelijk speelde haar jongste het tijdens het weekend van 12 en 13 maart kwijt toen ze op het Sint-Romboutskerkhof ging spelen in de buurt van de reuzegrote Opsinjoor.

“Heeft iemand het gevonden?”

“Het was prachtig weer. Ze moet haar jas hebben uitgedaan en weggelegd. Is het juweeltje zo uit haar jas gevallen, of heeft iemand het gevonden en meegenomen? We weten het niet. Jammer genoeg heeft mijn jongste het niet eerder durven te vertellen. Dan konden we meteen gaan zoeken”, vertelt Veerle.

Mensen die het sieraad vinden of hebben gevonden, mogen zeker contact opnemen met de politie. “Het hangt aan een vrij stevig kettinkje dat we kochten bij Twice as Nice. Aan dat labeltje kan je het sieraad herkennen. Op het eerste gezicht kan je niet zien dat het eigenlijk om een miniurne gaat.”

De mama hoopt het asjuweeltje toch nog terug te vinden. “Mijn twee dochtertjes hebben het al moeilijk genoeg met het overlijden van hun papa. Ik wil hen besparen van meer verdriet”, zegt Veerle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen