Tot 70 procent van Tsjernihiv is verwoest.
Volledig scherm
Tot 70 procent van Tsjernihiv is verwoest. © RV

Ruim 130 burgerdoden in massagraven in Makariv: Oekraïense steden berichten over steeds meer doden

Vanuit de Noord-Oekraïense plaatsen waar het Russische leger zich heeft teruggetrokken, worden steeds meer slachtoffers gemeld door de Oekraïense autoriteiten. Zo zegt de burgemeester van Tsjernihiv dat sinds het begin van de oorlog naar schatting 700 mensen in zijn stad zijn omgekomen. In Makariv zouden dan weer 132 personen dood zijn aangetroffen, hoofdzakelijk in massagraven.

8 reacties

  • Petrus Dijkzeul

    2 jaar geleden
    Elke dag nu meer publicati/foto's over burgerdoden dit door oorlogshandelingen in de diverse steden in de Oekraine dit om Rusland daarvan te kunnen beschuldigen. Maar waren die publikaties er destijds ook in het nieuws gedurende die oorlog in de Donbas regio, waar sinds jaar 2014 beschietingen plaatsvonden en waarbij 14 tot 20 duizend slachtoffers vielen dat aan de kant van de burgers, maar ook van de militairen. Nee niets van dat alles.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Dany Herman : het is aan nabestaanden en buren om de doden te bergen. Zou u het kunnen verdragen dat de moordenaars van bv uw grootmoeder haar nog aanraakt ? Wat we nu haast live ontdekken is het topje van de ijsberg. Wellicht hebben bij ineenstortingen van grote gebouwen in vele door de Russen bezette steden en kleinere steden, de mensen in de kelders van die gebouwen geen kans gehad om te ontsnappen. Traag maar zeker doodgaan.
  • Dany Herman

    2 jaar geleden
    Lijken verhandelen en opruimen van puin zou ik door gevangen soldaten laten doet zodat die eens oorlog voorbij hun verhaal in Rusland kunnen vertellen.
  • rudi Dido

    2 jaar geleden
    kan er nu echt niemand die gek tegenhouden ?
  • Dirk Vanden Bosch

    2 jaar geleden
    De wereld kijkt ernaar en doet gewoon niks …..