©  Simon Mouton

Paul Gheysens: “Ik wil Marc Overmars voor de rest van zijn carrière bij Antwerp”

Antwerp-voorzitter Paul Gheysens (68) heeft voor het eerst openlijk gesproken over de controversiële aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. “Ik wil Overmars voor de rest van zijn carrière bij Antwerp houden”, zegt hij in de Nederlandse krant NRC.

lvdw

RECONSTRUCTIE. Hoe Marc Overmars bij Antwerp zijn tweede kans kreeg

“Marc is een sympathieke, correcte, minzame man. Hij heeft fouten gemaakt, maar hij heeft ook op een nederige manier spijt betuigd. Had hij dat met een luidspreker moeten doen? Nee, hij is geen man die lawaai maakt.”

 ©  BELGA

Nieuwe sponsors in aantocht

Gheysens praat ook over de afgehaakte sponsors. De Antwerp-voorzitter zegt dat zij de zaken mooier voorstellen dan ze zijn. Twee van de drie wilden volgens hem al eerder stoppen. “En het derde bedrijf, dat het grootste lawaai maakte, zit op de knieën om toch te mogen blijven.”

Vervangende sponsors hebben zich volgens Gheysens al gemeld op de Bosuil. Op de vraag of hij zich iets kan voorstellen bij alle ophef, antwoordt Gheysens beslist met “nee”. “Dit is een van de vele gevallen van grensoverschrijdend gedrag”, zegt hij. “Over fouten kun je niet zomaar heen stappen”, maar Overmars als voorbeeld afmaken, dat vindt Gheysens niet kunnen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL