© ATV

Antwerp gooit derde plaats nog te grabbel na vermijdbaar gelijkspel tegen Cercle Brugge

Antwerp kon zijn regulier seizoen met zekerheid als derde in de rangschikking afsluiten, maar daar stak Cercle Brugge een stokje voor. De Great Old leek na een goal van Balikwisha op weg naar een verdiende zege, maar Denkey zorgde er een kwartier voor tijd voor dat de punten werden gedeeld. Antwerp, waar technisch directeur Marc Overmars voor het eerst op de tribune zat, kan zondag nog naar de vierde plaats zakken als Anderlecht wint van Kortrijk.

Hannes Van Gael

Het was Brian Priske menens op zijn persbabbel vrijdag toen hij zei dat hij zijn beste elf op de wei ging sturen. Nainggolan en Yusuf stonden ondanks hun ‘geel gevaar’ gewoon aan de aftrap en konden dus de start van de play-offs missen bij een geel karton. Vines kwam in de ploeg door de darmklachten bij De Laet en de schorsing van Buta. Miyoshi kwam de geschorste Verstraete vervangen. Ook Gerkens verdween uit de ploeg.

Frey mist onbegrijpelijk

Voor de Great Old stond er nog anderhalf punt op het spel -de halvering in de Champions’ play-offs, u weet wel. De Vereniging speelde alleen maar voor de eer en de winstpremie in wat voor hen de allerlaatste wedstrijd van het seizoen was. Hun beproefde recept, op de helft van de tegenstander snel proberen de bal te recupereren, leverde weinig doelgevaar op. Butez was nog eens uitgedost in het rood, maar moest zijn tenue niet echt vuilmaken voor rust.

Zijn Braziliaanse collega aan de overkant wel. Benson was de eerste die Warleson aan het werk zette en even later verwerkte de doelman een poging van Seck op de lat. Al ging de vlag wel de hoogte in voor buitenspel. Miyoshi mikte nog naast, Yusuf trapte te centraal en Freys lage schuiver was een trainingsbal voor de Cercle-keeper. Op slag van rust kreeg Frey een herkansing -alleen voor doel nog wel- maar hij miste zijn schot volledig.

 ©  BELGA

‘Debuut’ Overmars

Marc Overmars, de nieuwe technisch directeur van de Great Old, zat overigens voor het eerst in de tribune sinds zijn aanstelling. Het duurde iets langer dan een helft voor de Nederlander zijn nieuwe ploeg een eerste keer zag scoren. Frey hield een verlengde voorzet van Benson op acrobatische wijze in het spel, Balikwisha knalde zijn vierde van het seizoen tegen de touwen.

LEES OOK. Marc Overmars woont eerste thuismatch bij als directeur voetbalzaken

Vines met vertrouwen

De voet bleef daarna op het gaspedaal bij de thuisploeg. Nog geen minuut later liet Miyoshi de 2-0 liggen. Vines had enkele offensieve rushes in huis, alleen kwam zijn laatste pass er niet uit. De Amerikaan speelde hoe dan ook met vertrouwen. Zou hij, met de play-offs in zicht, eindelijk zijn draai hebben gevonden in Antwerpen?

Butez had nog altijd geen save moeten verrichten, tot de bal in minuut 75 plots op de penaltystip ging, kort na balverlies van Nainggolan. De VAR zag echter dat de overtreding buiten het strafschopgebied gebeurde, tot opluchting van Radja en het thuispubliek. Die opluchting maakte al snel plaats voor ongeloof, toen Denkey de rebound van Hotic’ vrijschop binnen werkte.

Nainggolan zorgde er nog bijna voor dat de drie punten in Deurne-Noord bleven, maar Warleson had een schitterende parade in huis. 1-1 en dus kan Antwerp zondag nog naar de vierde plaats zakken als Anderlecht wint op het veld van Kortrijk. Een magere troost voor Priske en de zijnen: het was voor Antwerp de reguliere competitie met gemiddeld het meeste punten (1,85) sinds de promotie in 2017.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Vines en Yusuf uitschieters bij Antwerp dat meer verdiende