© instagram

Russisch Playboy-model vastgehouden op luchthaven op verdenking van spionage

Russisch model en presentatrice Victoria Bonya vertelt hoe ze op een luchthaven in Los Angeles werd vastgehouden omdat de veiligheidsmensen ervan overtuigd waren dat ze een spionne was voor de Russische regering.

nkdr

Het voormalige Playboy-model zou naar eigen zeggen tegengehouden zijn op de luchthaven, waarna agenten haar ondervraagd zouden hebben over Vladimir Poetin en de KGB. Ze deden dat naar verluidt nadat ze in haar bagage een visitekaartje vonden van een bedrijf dat verborgen camera’s produceert.

Het was een heel verontrustende ervaring, vertelt het 37-jarige model. “Dat was een echte klap. Ik dacht dat ik gearresteerd en gedeporteerd zou worden. In plaats van me echte vragen te stellen, besloot de officier te praten over onze president. Hij wilde alles weten over mijn standpunt en begon te praten over de KGB.”

Daarna vroegen ze de Russische, die in Monaco woont, of ze een lid was van de Russische geheime dienst. “Ik begon te lachen omdat ik echt dacht dat het een grap was, tot ze me hetzelfde voor de derde keer vroegen.”

De vrouw zegt uiteindelijk vrijgelaten te zijn nadat ze de agenten haar sociale media accounts toonde. Met haar 1,9 miljoen volgers op Twitter deelde ze haar ervaring, en velen onder hen hadden gelijkaardige verhalen. Anderen besloten er gewoon mee te lachen.

“Je ziet eruit als een Bond-meisje, dat is de reden voor die vragen”, klonk het bij de ene. “Ik denk niet dat het echt was. Ze zijn allemaal gek geworden in de States. Doe het rustig aan, meisje”, bij de andere.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer