© Raf Vanmechelen

© Raf Vanmechelen

thumbnail: null
thumbnail: null

Brutale homejacking in Walshoutem: politie houdt klopjacht op daders

Op de Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem (Landen) zijn drie overvallers maandag omstreeks 9 uur een woning binnengedrongen. De 45-jarige bewoonster was alleen thuis en werd door de mannen overmeesterd en vervolgens gekneveld. De vrouw kreeg een schop in haar ribben bij de overval.

vrs

Wie de vrouw vond en de hulpdiensten vervolgens verwittigde is nog niet duidelijk. “Ik weet alleen dat ze pijn aan haar ribben heeft door een schop. Ook haar polsen waren gekwetst door de kneveling”, zegt een familielid in een eerste reactie. “Ze is naar het ziekenhuis overgebracht. Ik heb haar even telefonisch gesproken, ze was vooral in shock.”

"De feiten vonden plaats omstreeks 09.50 uur maandagvoormiddag", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert. "Toen werd aangebeld aan de woning. Toen de 47-jarige bewoonster de deur opende, zag ze drie mannen, van wie er één gewapend was met een mes. Die duwden haar de woning in en knevelden haar. De daders doorzochtten vervolgens de woning, waarna ze er vandoor gingen." Na hun vertrek kon het slachtoffer de politie verwittigen. De 47-jarige vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis waar ze nog niet kon verhoord worden omdat ze teveel onder de indruk was van de feiten.

De lokale politie hield nog een klopjacht en een buurtonderzoek maar de drie daders konden ontkomen. De recherche van de lokale politie Landen/Linter/Zoutleeuw voert het verdere onderzoek.De daders konden zich wellicht snel uit de voeten maken via de nabijgelegen E40 in Walshoutem.

Aangeboden door onze partners