Klopjacht op daders na brutale homejacking

Op de Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem bij het Vlaams-Brabantse Landen zijn drie overvallers maandag omstreeks 9 uur een woning binnengedrongen. De 47-jarige bewoonster was alleen thuis en werd door de mannen overmeesterd en vervolgens gekneveld. De vrouw kreeg een schop in haar ribben bij de overval.

vrs, stl

Wie de vrouw vond en de hulpdiensten vervolgens verwittigde is nog niet duidelijk. "Ik weet alleen dat ze pijn aan haar ribben heeft, het gevolg van een schop. Ze raakte ook gewond aan haar polsen door de kneveling", zegt een familielid in een eerste reactie. "Ze is naar het ziekenhuis overgebracht. Ik heb haar even telefonisch gesproken, ze was vooral in shock."

De daders zouden omstreeks 9.50 uur het huis zijn binnengedrongen. Wat er uiteindelijk werd gestolen, is nog niet duidelijk. De politiezone LAN voerde maandagochtend nog het onderzoek en geeft voorlopig geen commentaar op de zaak. Ook bij het Leuvense parket werd er nog niet gereageerd. De politie hield maandagochtend ook een buurtonderzoek om uit te zoeken of iemand iets heeft gezien.

De daders konden zich wellicht snel uit de voeten maken via de nabijgelegen E40 in Walshoutem.

LEES MEER: “Ik wist dat ik de held niet moest uithangen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen