De spelers van Club NXT
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Club NXT © Photo News

Ook Club NXT is bijna zeker van 1B: “We hebben geleerd dat je dit verhaal goed moet voorbereiden, vorig jaar waren we aanvankelijk te jong”

Belgisch voetbalDe kaarten zijn (zo goed als) geschud. Club NXT mag in principe samen met Anderlecht, Genk en wellicht Standard naar 1B, AA Gent en Antwerp zijn veroordeeld tot eerste amateur. “Alles errond maakt van 1B een enorme surplus”, weet Club NXT-coach Rik De Mil. Maar er is ook nog scepsis. “De ervaring leert ons dat Club NXT niet beter is geworden van hun seizoen in 1B", zegt Emilio Ferrera, hoofd opleiding en beloftencoach bij Gent, uit. 

12 reacties

  • gaston bergmans

    2 jaar geleden
    als de neerpede boys in 1B spelen is het plots allemaal ineens super , als club nxt vorig jaar niet onaardig presteerde met nu er 2 in kampioenploeg van westerlo was het natuurlijk niets het geraakt zo afgezaagd die T2 van lovendeghem denk iedereen ondertussen wel weet dat hij binnenkort zijn naam veranderen zal in albert van paars brussel de anderlecht , een standbeeld op de grote markt is op zijn plaats weinig vaders en moeders die hun eigen kinderen zo bewieroken ,
  • Albert de Lovendeghem

    2 jaar geleden
    De Neerpede boys van Anderlecht kunnen nu spelen tegen profs en semi-profs in 1B. Ploegen met een verleden in 1A. Ze zullen spelen in de Lotto arena en mét meer publiek en beleving. Dit moet hun maturiteit en rijpingsproces versnellen. De 1ste kolom zou een succes zijn.
  • jan boden

    2 jaar geleden
    Die jeugdploegen in 1B zal nergens toe leiden, daar heeft niemand interesse voor.
  • Dirk Doms

    2 jaar geleden
    En wat gebeurt er als één van die ploegen kampioen wordt in 1B
  • ronny meuris

    2 jaar geleden
    Leuk voor al die traditieploegen die het met veel minder middelen moeten doen. Opzij gezet voor wat eigenlijk ?