Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

ONZE OPINIE. “Bejaarden in financiële nood? De Vlaamse regering geeuwt en slaapt verder”

Veel woonzorgcentra verhogen hun prijzen vanaf 1 mei. Ze doen dat omdat de Vlaamse regering hen toelaat om dit jaar twee keer te indexeren. Daardoor zien heel wat bejaarden de factuur tot 200 euro stijgen. “Dat het leven duurder wordt, kan u de regering niet verwijten", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Dat ze die stijgende levenskost voor de zwaksten momenteel niet compenseert, is wel laakbaar.”

55 reacties

  • MArie Rose DECOSTER

    1 jaar geleden
    In 10 jaar tijd is de prijs verdubbeld en de rest verminderd. Je hebt vergrootglas nodig om te zien wat er op het voorbereid sneetje brood ligt 10 jaar geleden stond de charcuterie nog op de tafel en kon je kiezen welk beleg je wou.
  • paul tielens

    2 jaar geleden
    paul tielens op genomen in een (wzc) 175 euro pensioen de Vlaamse Sociale bescherming (zorgbudget) zorgverzekering voor ouderen antwoordt letterlijk haar inkomen is te hoog, de man moet maar betalen en dan zetten ze die zonder inkomsten of hij moet zijn huisje verkopen voor ALLES te kunnen te betalen ,er zijn hier specialisten die op twee dagen 9 miljard (Bfr) weggeven en De Croo nog eens 32 miljard (Bfr) en dan begrijpen ze niet dat ze weg gevaagd worden.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    De volgende regering in 2024 moet eerst de pensioenen en lonen van alle werknemers optrekken.
  • Elisabeth Cools

    2 jaar geleden
    De toekomst is dat de kinderen nog voor de verzorging zullen moeten zorgen bovenop de zware tarieven die de rusthuizen hanteren. Waar gaan we naartoe?
  • frans Venloo

    2 jaar geleden
    Dit is slechts de voorbode van echte armoede .Rusthuizen zijn onbetaalbaar met een pensioen wat gaat er gebeuren in de toekomst voor de volgende generatie ? Sparen lukt niet meer niet alleen omdat alles te duur is maar gewoon omdat men geen intrest meer geeft en het geld vanzelf wegvloeit . Maar geen nood onze snuggere ministers vinden wel een oplossing .trouwens op straat slapen lijkt zelfs gezond te zijn Arm Belgie en dat geeft miljoenen weg welke de bevolking nodig heeft SCHANDE