BEKIJK - Camerabeelden tonen hoe twee verdachten brand van winkel in Turnhout aansteken

De brand die vorige week maandag de ingang van een winkel van Game Mania in Turnhout verwoestte, blijkt aangestoken. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen een stapel karton aan de ingang in brand steken. De Politie Regio Turnhout wil graag de identiteit van die twee mannen.

Vorige week maandag rond middernacht vatte een stapel karton vuur die de ingang van een winkel van Game Mania in de Sint-Antoniusstraat in Turnhout verwoestte. Er vielen geen gewonden, een naastgelegen winkel liep wel rookschade op. Een week later blijkt uit camerabeelden dat het vuur opzettelijk is aangestoken door twee mannen. Terwijl de ene op de uitkijk lijkt te staan, steekt de tweede verdachte een stapel karton in brand. 

De lokale recherche van de Politie Regio Turnhout is nu volop bezig met het onderzoek. Op de beelden is er te zien hoe ze wachten tot het vuur stevig ontwikkelt en dan wandelen ze weg richting de Warandestraat. Nadien komen de verdachten nog een paar keer in beeld op andere bewakingscamera’s, tot ze de Begijnendreef in wandelen.  

De lokale politie wil graag de identiteit van de twee mannen weten en met hen in contact komen, om na te gaan of zij iets met de brandstichting te maken hebben. Ook willen ze graag in contact komen met een vrouw die rond hetzelfde moment haar hond uitliet in de buurt van de Warande. Mogelijk heeft zij de verdachten gezien. De politie laat weten dat alle tips welkom zijn. 

Meest gelezen