Elon Musk wil Twitter kopen voor 43 miljard dollar.
Volledig scherm
Elon Musk wil Twitter kopen voor 43 miljard dollar. © Reuters/AFP

Elon Musk wil Twitter kopen en doet bod van 43 miljard dollar: “Intuïtie vertelt mij dat dergelijk platform belangrijk is voor samenleving”

Tesla-baas Elon Musk wil het socialemediabedrijf Twitter kopen. Hij vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentieel heeft, maar dat dit nu nog niet wordt waargemaakt. De miljardair wil van het platform een “inclusieve omgeving voor vrijheid van meningsuiting” maken. Elon Musk wil 43 miljard dollar (39,4 miljard euro) neerleggen voor het socialemediaplatform. De Saudische prins Alwaleed bin Talal, zelf een van de grootste aandeelhouders van Twitter, laat via het platform weten dat hij tegen de overname stemt.

27 reacties

  • Andy Van de velde

    2 jaar geleden
    Het gepeupel is niet klaar voor vrije meningsuiting op social media! Er komen enkel problemen van! Musk wil dit kopen voor eigen belang... zijn cryptomunten adverteren zonder enige cencuur!
  • Louis Franklin

    2 jaar geleden
    Goeie zaak. Twitter wordt gerund door woke technocratische elitairen die maar al te graag andersdenkenden censureren. Iemand als Musk aan het roer zou een goeie zaak zijn. Op z'n minst moet zo'n platform zich neutraler opstellen.
  • Emi Hergersberg

    2 jaar geleden
    Vroeger bestond er geen twitter en ik heb het nooit gemist. ik kon zonder en denk er niet aan om nu mijn tijd en energie daaraan te gaan besteden.
  • Rachid Melki

    2 jaar geleden
    Hij heeft gelijk... veel censuur tegenwoordig
  • Wim Hermans

    2 jaar geleden
    Vrije meningsuiting heeft nooit bestaan. Altijd steigert er wel iemand, wanneer je jouw mening uit.