Twitter
Volledig scherm
PREMIUM
© Twitter

ONZE OPINIE. “Dat invloedrijke Belgen openlijk dweepten met het Chinese ‘zero covid’-beleid is verontrustend”

Verschillende Chinese steden zijn al weken in lockdown omdat de omikronvariant er voor veel besmettingen zorgt. “Tienduizenden mensen worden afgevoerd naar quarantainekampen, hoewel ze meestal geen symptomen hebben", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “De overheid kan het geen bal schelen: ‘Opsluiten, die besmette burgers!’ Dat sommigen in België met dat coronabeleid gedweept hebben, is verontrustend.”

27 reacties

  • Gunter Deleyn

    2 jaar geleden
    Wat ook niet vermeld wordt is dat de lockdown in 2020 geen moer geholpen heeft als het erop aan kwam COVID tegen te houden. De vraag is zelfs of dat niet negatief geweest is. Pandemieën komen al eeuwen voor en verdwijnen spontaan na een jaar of twee. Nu blijft dat maar duren. In Afrika is weinig of niet aan lockdown gedaan, maar hun huidige besmettingsgraad is veel veel lager dan in Europa.
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Maurice in China is het begonnen en de harde aanpak er is na 2 jaar niks veranderd met de harde aanpak.Het beestje zit er nog altijd met of zonder harde aanpak.
  • Maurice Van der Leene

    2 jaar geleden
    Dat is het verschil hé met China en Europa hier is het 1 zottekkesspel! Ik moet eerlijk toegeven ik ben ook voor de harde aanpak hier is het al 2 jaren aan 1 stuk bezig en het is nog niet gedaan en dit allemaal met dat welles/nietes en mischien spelletjes ze willen Europa zijn maar iedereen doet zijn eigen goesting met als resultaat het blijft hier gewoon maar duren en het gaat van kwaad naar erger!
  • phil smedts

    2 jaar geleden
    De Chinese aanpak heeft wel het leven gered van massa's Chinezen, daar gaat het artikel even aan voorbij. De aanpak was perfect verdedigbaar, nu met de meer besmettelijke varianten misschien iets minder, maar terwijl in de meeste landen mensen bij bosjes aan covid overleden, is dat niet het geval geweest in China. Hier wordt men blijkbaar liever doodgepamperd ipv even door een minder goede periode te gaan.
  • Jan Roegiers

    2 jaar geleden
    Ghislain Huysentruyt, De tijd dat er bij ons 9 miljoen inwoners waren ingeënt waren het in China 1 miljard. En wees gerust de informatie dat wij hier thuis krijgen van een familielid waar we wekelijks via WeChat contact houden is elke Chinees daar voldoende gevaccineerd. Ge zou voor minder gaan maar dan kan je daar nergens nog heen . Ieder Chinees heeft een smartpfoon waar al hun gegevens op staan. Alles gebeurt daar met hun smartpfoon. Ook een didi bestellen.