Bruno Beeckman ziet nieuwe tegenslag voor Russen na zinken van Moskva: “Regen is in hun nadeel aan oostelijk front”

Kiev heeft er een woelige nacht op zitten. Dat zegt onze correspondent Bruno Beeckman die sinds enkele dagen terug in de Oekraïense hoofdstad verblijft. “Twee keer is het luchtalarm afgegaan en er waren drie explosies.” Volgens Beeckman zouden een elektriciteitscentrale en een militaire basis buiten Kiev doelwitten zijn geweest. Ook in andere delen van het land waren er weer meer explosies. Beeckman vreest dat het wel eens vergeldingsacties van de Russen kunnen zijn, nadat de kruiser Moskva, het vlaggenschip van de Russische zeemacht, tot zinken werd gebracht.

joro

LEES OOK. De trots van de Russische marine is gezonken: waarom het amper werd gebruikt en dit toch nieuwe klap is

“Het wordt bang afwachten, niet alleen voor Kiev maar de hele Oekraïne, of Rusland het zinken van hun trots zal willen wreken”, aldus Beeckman. De komende dagen ziet hij de strijd vooral losbarsten in het Oosten van het land, maar ook daar worden de Russische strijdkrachten geconfronteerd met een tegenslag. “Vanaf morgen zou het acht dagen aan een stuk gaan regenen. Dat maakt dat alle Russische artillerie en tanks noodgedwongen over de weg zullen moeten oprukken omdat de open velden te drassig zullen worden.”

LEES OOK. Onze correspondent in Oekraïne bezoekt plekken van totale vernieling: “De Russen pakten zelfs gasfornuizen mee”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER