Café-uitbater Aaron Vermeire
(c)Radio 2

Cafés in Gent moeten terrasoverkappingen volgende maand weghalen: "Jammer, maar begrijpelijk"

In Gent moeten de overkappingen op de terrassen van cafés binnenkort verdwijnen. Die overkappingen werden toegestaan tijdens de coronacrisis. Maar aan die regel komt nu een einde en daarom moeten al die constructies tegen het eind van de maand weg. "We hadden dit wel verwacht", zegt café-uitbater Aaron Vermeire.

In Gent mogen de grote coronaterrassen zeker nog tot het einde van het jaar blijven staan.  Maar de uitbaters zullen er vanaf volgende week wél voor moeten betalen.  En de tentconstructies en windschermen moeten vanaf begin volgende maand weg, ook bij cocktailbar Hollywood in Gent aan de Kinepolis. "Ik vind het jammer dat we onze tent moeten weghalen, want het gaf een unieke look aan ons café", vertelt uitbater Aaron Vermeire. 

Gelukkig mogen we de uitbreiding van ons terras wel nog behouden

Caféuitbater Aaron Vermeire

"Ergens begrijp ik de beslissing wel", gaat Vermeire verder. "We hadden het een ook beetje zien aankomen. Gelukkig mag de uitbreiding van het terras wel nog even blijven staan. Het is fijn dat de stad op die manier haar steun nog toont aan horecazaken."

Beslissing van Vlaanderen

De beslissing om tentconstructies weg te halen komt niet van de stad zelf. Die coronamaatregel liep automatisch af en de lokale besturen zijn gevraagd hun horeca-uitbaters daar voldoende goed over te informeren.

Van de 376 horecazaken die een beroep deden op een uitbreiding van hun terras, lieten 250 zaken weten dat ze die uitbreiding willen behouden. "Degenen die geen nieuwe uitbreiding aanvroegen, kunnen dat nog steeds doen", besluit Watteeuw. De uitgebreide terrassen mogen al zeker tot eind 2022 blijven staan, mits er een vergunning voor aangevraagd is.

Meest gelezen