Berenice Ottenbourgs (links) en haar papa schrikken van de cijfers die Jong ACV nu vrijgeeft. Haar broer Emile verongelukte ook met amper 8 maanden werkervaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Berenice Ottenbourgs (links) en haar papa schrikken van de cijfers die Jong ACV nu vrijgeeft. Haar broer Emile verongelukte ook met amper 8 maanden werkervaring. © Karolien Coenen

Jaarlijks liefst 1.200 arbeidsongevallen met jongeren in Limburg, en dat is véél: “Goed onthaal en fatsoenlijke opleiding zijn te duur voor een werkgever”

LimburgHet aantal arbeidsongevallen bij jongeren tussen de 15 en 25 jaar ligt veel te hoog. Dat zegt Jong ACV Limburg dat nu aan de alarmbel trekt én met getuigenissen uitpakt. Alleen in 2020 al ging het in Limburg om bijna 1.200 ongevallen. Truienaar Emile Ottenbourgs (23) verongelukte in 2019 toen hij nog maar acht maanden aan het werk was. “Hij waarschuwde nochtans dat hij zich onzeker voelde op die hoge schaarlift", blikt zijn zus terug. 

  1. Mantelzorgster (34) moet naar cel voor mishandeling van haar eigen moeder: “Ze is aan één kant doof door vele slagen”
    PREMIUM

    Mantelzorg­ster (34) moet naar cel voor mishande­ling van haar eigen moeder: “Ze is aan één kant doof door vele slagen”

    De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een vrouw (34) uit Sint-Truiden veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 400 euro voor mishandeling van haar eigen moeder. Feiten die de beklaagde, die ook de mantelzorger van haar mama is, in alle toonaarden ontkende. Advocaat Jürgen Millen ging tijdens de zitting dan ook voluit voor de vrijspraak van zijn cliënt. “Ze leven ook nog steeds samen.” Maar de 52 foto’s die op de gsm van de vrouw gevonden werden, vertelden een ander verhaal.
    Sint-Truiden
  2. Welke verkiezingsbeloftes uit 2018 werden gerealiseerd in Borgloon? En welke niet? “Op kruissnelheid om échte fietsstad te worden”
    PREMIUM

    Welke verkie­zings­be­lof­tes uit 2018 werden gereali­seerd in Borgloon? En welke niet? “Op kruissnel­heid om échte fietsstad te worden”

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur zit er bijna op: op 13 oktober zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Wat is er in huis gekomen van de beloftes aan de Loonse kiezer uit 2018? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege en zochten uit wat er gerealiseerd is, en vooral: wat niet. Burgemeester Jo Feytons blikt alvast tevreden terug, al moest hij ook een teleurstelling verwerken. “De restauratie van Klooster Nieuwland zou ons 7 miljoen euro gekost hebben en dat is gewoon te duur. We zouden maar 1 miljoen subsidies ontvangen.”
    Borgloon