Oleh Psiuk, de aanvoerder van Kalush Orchestra.
Volledig scherm
PREMIUM
Oleh Psiuk, de aanvoerder van Kalush Orchestra. © Sony

Oekraïense ‘Kalush Orchestra’ favoriet om Songfestival te winnen: “Ik weet niet of mijn familie
veilig is”

MUZIEKHij begon in 2009 te rappen dankzij de muziek van Eminem. Vandaag is z’n nummer ‘Stefania’ favoriet voor Songfestivalwinst, en hét onofficiële strijdlied van Oekraïne. Oleh Psiuk en zijn Kalush Orchestra touren momenteel door Europa, al is dat met een bang hart. “Ik ben dankbaar dat ik nu het verhaal van mijn land kan delen”, vertelt Psiuk in een exclusief gesprek. “Niemand is veilig in Oekraïne zolang deze oorlog blijft duren.”

56 reacties

  • Marino Callewaert

    2 jaar geleden
    Arno zal tevreden zijn
  • Dany van landegem

    2 jaar geleden
    voor de eerste keer gehoord, vindt het wel leuk liedje. dat is alles wat telt, en als ze winnen...leuk voor het land
  • Eric Servaes

    2 jaar geleden
    Tja. Als Oekraine de gedoodverfde winnaar moet zijn hoef je het festival niet meer te organiseren. Roep ze nu al uit als overwinnaar. Dat scheelt een slok op de borrel en de andere landen kunnen zich dan al voorbereiden op ES 2023. Kwestie van geen onnodige (verplaatsings)kosten te maken. Het leven is al duur genoeg.
  • J. Platsteen

    2 jaar geleden
    Niks nieuws onder de zon. EU songfestival is een politiek feest waar niet EU landen zoals Israël prijzen pakken en waar LGTBQ+ de toon aangeeft. Af te raden voor de doorsnee bevolking.
  • Gilbert Van den Berghe

    2 jaar geleden
    Het songfestival staat buiten de politiek ( zoals de sport...) zegt men. Maar de winnaar 2022 staat al vast : Oekraine , gewoon omdat die in een oorlog zitten waarvan 90 % van de deelnemende landen en de bewoners ervan achter hen staat . Dat is gewoon wel politiek ...,al zouden ze het allerslechtste nummer ooit brengen, de stemmen zijn al bepaald . En al die gevluchte Oekrainers kunnen nu wel voor hun eigen land stemmen , ze zitten in een ander land en kunnen vandaar stemmen.