Arno op het podium van Kursaal in Oostende (25 februari)

Arno stoot Pink Floyd van de troon in de Classics 1000

"Les yeux de ma mĆØre" van Arno is de nieuwe nummer 1 in de Classics 1000 van Radio 1. "Wish you were here" van Pink Floyd, dat vorig jaar de lijst aanvoerde, en "Martha" van Tom Waits vervolledigen de top 3.

Twee weken lang stond Radio 1 in het teken van de Classics 1000, de beste klassiekers op muzikaal vlak, gekozen door de luisteraars van de radiozender. Net voor 20 uur werd duidelijk dat "Les yeux de ma mĆØre" van Arno dit jaar de ultieme klassieker is voor de Radio 1-luisteraars. Die stemden het nummer eerder dit jaar trouwens ook naar de eerste plaats in de Belpop 100.

"Les yeux de ma mĆØre" maakt een reuzensprong in de Classics 1000, want vorig jaar stond het nog op plek 108. "Wish you were here" van Pink Floyd had toen voor het eerst "Stairway to heaven" van Led Zeppelin van de troon gestoten, maar het moet die eerste plaats na Ć©Ć©n jaar dus weer afstaan.

Arno (72) lijdt al enkele jaren aan pancreaskanker. In februari stond hij nog drie keer in de AB en hij gaf ook nog enkele concerten in Kursaal in Oostende, maar zijn laatste geplande concert in de AB in maart moest hij annuleren door gezondheidsproblemen.

Arno speelde in januari een Radio 1 Sessie. Bekijk hieronder een kort verslag:

Videospeler inladen...

Op VRT NU kan je enkele nummers uit de Radio 1 Sessie van Arno herbekijken: "Les yeux de ma mĆØre"Ā , "Putain putain" en "Oh la la la".Ā 

De top 10 van de Classics 1000

  1. (108) "Les yeux de ma mĆØre" ā€“ Arno
  2. (1) "Wish you were here" ā€“ Pink Floyd
  3. (5) "Martha" ā€“ Tom Waits
  4. (3) "Shine on you crazy diamond" ā€“ Pink Floyd
  5. (9) "Imagine" ā€“ John Lennon
  6. (2) "Heroes" ā€“ David Bowie
  7. (27) "A day in the life"ā€“ The Beatles
  8. (4) "Bohemian rhapsody" ā€“ Queen
  9. (18) "The chain" ā€“ Fleetwood Mac
  10. (15) "Thinking of a place" ā€“ The War On Drugs

Bekijk hier de volledige lijst.

Net zoals vorig jaar zijnĀ The BeatlesĀ deĀ vaakst genoteerde uitvoerderĀ met maar liefst 28 nummers. David Bowie heeft 19 noteringen, The Rolling Stones 15. Bij de vrouwen isĀ Nina SimoneĀ de winnaar. Zij staat met 7 nummers in de Classics 1000. Adele, Amy Winehouse, Kate Bush en Patti Smith staan er telkens 5 keer in.

Jacques Brel is de Belgische artiest met de meeste nummers in de lijst: 7. Zijn hoogste notering is "Ne me quitte pas" op plaats 28. "Mia" van Gorki is dan weer het best geplaatste Nederlandstalige nummer op plaats 23. De meest succesvolle Nederlandstalige artiest is Boudewijn de Groot met 6 noteringen.

Meest gelezen