AFP
Volledig scherm
© AFP

Elon Musk: “Bestuur Twitter handelt niet in belang aandeelhouders”

Het bestuur van Twitter doet niet wat het beste is voor de aandeelhouders van het socialemediabedrijf. Dat heeft multimiljardair Elon Musk gezegd in reactie op een tweet van iemand die wijst op het kleine aantal aandelen van Twitter dat bestuursleden bezitten. Het bestuur heeft na het overnamebod van Musk een beschermingsconstructie of ‘gifpil’ opgetuigd die kan verhinderen dat Twitter ongevraagd wordt overgenomen.

8 reacties

  • geert deruick

    2 jaar geleden
    "Echte "Freedom of speech past niet bij gecentraliseerde social media platformen.
  • David Hermans

    2 jaar geleden
    Paul Boutsen, als alles maar moet kunnen (vrijheid blijheid) op sociale media dan hou ik m'n hart vast, als je ziet hoe erg het nu al is. Musk is een libertijn, en als die met al z'n geld teveel macht krijgt zal ik nog wat steviger m'n hart vasthouden. En denk je dat een 'trollenleger' geen schade kan aanrichten wanneer er totaal geen controle is naar wat online gebeurt? In het echte leven zijn er ook wetten en regels, net om te vermijden dat we in een dictatuur terechtkomen.
  • wim Goossens

    2 jaar geleden
    Men zou kunnen beginnen met regels op testellen hoe de bedrijfsstructuur van een "(a)sociaal media platform er zou dienen uit te zien om toegelaten te worden op het internet ... Wat gaat hij doen met twitter? er zijn eigen megafoon van maken waar alleen zijn waarheid mag verkondigd worden ?
  • Paul Boutsen

    2 jaar geleden
    Groot gelijk Elon! Twitter is een politiek gestuurd bedrijf. De account van Trump wordt geblokkeerd, deze van Poetin en van de moordzuchtige ayatollah's worden ongemoeid gelaten. Best dat iemand zich met dit soort gesjoemel eens moeit.
  • Steven De Baerdemaeker

    2 jaar geleden
    Wat is het belangrijkste? Blije gebruikers of blije aandeelhouders?