Gregory Tytens uit Antwerpen zegde z’n job als biersommelier op om in de IT aan de slag te gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Gregory Tytens uit Antwerpen zegde z’n job als biersommelier op om in de IT aan de slag te gaan. © Photo News

Eén op de drie werknemers denkt na over ingrijpende carrièreswitch

Een derde van de werkende Belgen overweegt om een job in een andere sector te gaan doen, zo blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Acerta. Bij jongeren is dat zelfs één op de twee. “Corona heeft ons doen nadenken. Steeds meer Belgen, en dan vooral jongeren, willen meer motivatie uit hun job halen.”

14 reacties

  • Katia Mistianes

    2 jaar geleden
    Op 5-10j tijd is de wereld totaal anders, alsook uw privéleven, alsook uw werkplek: goeie collega's en bazen zijn soms allang weg. Ontslag is altijd emotioneel. Het kan ook anders: gezamenlijk overeenkomen met uw baas over de einddatum/vervaldatum van uw arbeidscontract, om na 7j het contract te hernieuwen bv (loon en voorwaarden eventueel aanpassen), geeft zekerheid en perspectief in de tijd. Na 7j kan je in sereniteit kiezen: blijven of niet (C4+uitkering gegarandeerd).
  • Roel Tijskens

    2 jaar geleden
    Ik heb die omschakeling 7 jaar geleden al gedaan. Van een goedbetaalde voltijdse job in de metaalsector, na een omscholing, naar een part-time job in de Welzijn & Gezondheidssector. De beste stap die ik ooit gezet heb!
  • eli bosch

    2 jaar geleden
    Zeker de switch niet overlaten aan de VDAB. Gisteren eens gekeken naar programma Blind Gesprongen. Ze zijn precies allemaal super gelukkig met de briljante voorstellen van de VDAB!
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Werken loont niet meer. Je moet het dan ook nog volhouden tot je 67. En dan krijg je een aalmoes als pensioen. Waarvan de koopkracht daarna jarenlang verder uitgehold wordt. Dan kan je maar beter zorgen dat je tenminste een job hebt waar je inhoudelijk nog wat plezier en mentale zelfverrijking aan hebt. Dat kappen op de jeugd doen ze overigens al eeuwenlang.
  • dieter devreze

    2 jaar geleden
    Ik heb een dwaas van een manager in een onnozole overheidsorganisatie, maar ik word zeer goed betaald en kan met 55 nog op pensioen. Tot die dag cash ik en dan bye bye. En ik vertrek naar mijn huisje in het buitenlandse platteland met een voldoende pensioen en ik doe nog wat klusjes. Nog enkele jaren doorbijten.