Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © ANP / EPA

Twitter activeert ‘gifpil’ tegen Elon Musk: wat is dat en is het een succesvolle tactiek om overnemers weg te jagen?

Internetbedrijf Twitter wil vermijden dat het overgenomen wordt door Elon Musk en activeerde daarom een zogenaamde ‘gifpil’. Daardoor wordt het moeilijker voor de Tesla-topman om het sociaal netwerk in te lijven. Maar wat is zo’n ‘gifpil’ eigenlijk en is het een goede manier om een vijandige overname te vermijden?

4 reacties

  • Robert Swillen

    2 jaar geleden
    Wallstreet laat het echte gelaat zien van Amerika. Democraat of Republikein aan de macht , ze willen de wereld tonen dat zij de macht hebben , maar zeker niet op een eerlijke manier.
  • Filip Vanlaeken

    2 jaar geleden
    Schandalig dat dit kan. Het bestuur kan zo eigen willetje opdringen aan bvb personeel en aandeelhouders. Wie denken ze wel dat ze zijn ? Gewoon een handvol ingehuurde werknemers, die veelal vooral hun eigenbelang verdedigen, zoals hier want die beseffen goed dat ze (terecht) op straat staan als er een aandeelhouder komt die graag opkomt voor vrije meningsuiting en niet gewoon een marionet is van cancel-links.
  • Mich Vanderhoydonck

    2 jaar geleden
    Hélaas geraken alle media stilaan in handen van superrijken ,die hiermede enorm veel verkeerde macht kunnen uitoefenen .
  • Thomas Vervoort

    2 jaar geleden
    Of hij verkoopt, de stock tanked enorm, en hij koopt terug in met de zelfde inleg voor meer stock. Tactiek die niet werkt als je iemand die al veel stock heeft wilt afschrikken.