Bijeenkomst voor het gemeentehuis
Volledig scherm
Bijeenkomst voor het gemeentehuis © Bram Van Hoof

Boze burgers verzamelen voor gemeentehuis tegen fusieplannen: “Dit wordt door onze strot geduwd”

BoortmeerbeekEen bommetje. Het nieuws over de aangekondigde fusie tussen Mechelen en Boortmeerbeek kwam totaal onverwacht, en bracht heel wat boosheid teweeg bij bezorgde burgers. Bram Van Hoof (34) richtte een Facebookpagina op, die een dag later al 950 leden telt. Een oproep op die pagina om te verzamelen voor het gemeentehuis bracht gisteravond een honderdtal boze burgers op de been. 

43 reacties

  • Patrick Lefaible

    2 jaar geleden
    Met Somers en OVLD burgemeesters moet er altijd win zijn voor de één of de andere. Het is gewoon voor Mechelen te doen om de subsidie binnen te rijven van een paar miljoenen om zelf hun stadskas te spijzen. Hoop dat het volk van Boortmeerbeek, dat Vlaams Brabant is, op straat komt om deze fusie niet te laten doorgaan .
  • Friedel Pas

    2 jaar geleden
    De methode waarop is niet democratisch. Het geheel ook niet. Als later beslist wordt over bevoegdheden en middelen van de districten nadat de beloften voor eerste legislatuur zijn afgelopen, is het aantal stemmen van Boortmeerbeek te klein om betekenisvol te zijn en heeft die dus niets in de pap te brokken. Verlies van democratisch vermogen in BMB dus. Dit is voor Open VLD BMB gewoon politieke zelfmoord.
  • Patrick Peeters

    2 jaar geleden
    Eén woord . . . Ongelooflijk En zeggen dat België een democratie is. Ver te zoeken de laatste jaren.
  • Henri vanderhoven

    2 jaar geleden
    Op 16 april 1971 fuseerde mijn dorp en vijf anderen maasgemeenten tot DILSEN. In Elen zaten de dikke fruitboeren en dat bracht geld binnen in Dilsen. Het bleek zoals voorspeld. De kleine gemeenten waren achteraf alleen maar goed voor de centen. Laat jullie niet naaien door de politiekers van OVLD en hun gepoch over hun goede bedoelingen. Het is valse schijn. Burgers eerst bevragen ? - ze lachen met ons deze niet-verkozenen.
  • Anita Billen

    2 jaar geleden
    En gelijk hebben ze. Ook ik zou nooit met een andere gemeente willen fusioneren.