© ATV

Koning Filip trapt een balletje met de jeugd van City Pirates: “Is Mathilde er niet bij?”

Antwerpen -

“Is Mathilde er niet bij?”, wilde een jeugdspeler van City Pirates weten van koning Filip. Nee, want die heeft corona en moet in het paleis blijven. Het belette niet dat de koning een royaal balletje trapte met de Antwerpse jongeren.

Patrick Van de Perre

Koning Filip bracht woensdagmiddag een bezoek aan de City Pirates. Na een rondgang en een praatje met de jeugdspelers op het hoofdveld van de club in Merksem, trok Zijne Koninklijke Hoogheid nog naar de Luchtbal. Daar is een dependance van de City Pirates gevestigd.

De City Pirates hebben naar verluidt al langer de aandacht van koning Filip. Met hun jeugdwerking houdt de club ongeveer 1.300 Antwerpse jongeren van de straat en op het voetbalveld. Met voor- en nazorg. Want ook huiswerkbegeleiding, om maar iets te noemen, zit in het takenpakket van de club.

Het is vooral dat sociaal engagement dat de koning kan bekoren. En dat is precies de reden waarom hij woensdag een bezoek bracht aan de club. “Medewerkers van de City Pirates gaan op thuisbezoek als er problemen zijn. Of als dat nodig is naar de school van de jeugdspelers”, zegt de verantwoordelijke van de jeugdopleiding Patrick Lockefeer.

“Hebt u veel geld?”

De jonge voetballertjes konden het wel smaken dat de koning op bezoek kwam op hun club en zijn titel weerhield hen er niet van om de meest uiteenlopende vragen te stellen aan de vorst. “De kinderen willen weten of ik veel geld heb en of ik zomaar alles mag doen waar ik zin in heb”, zei de koning.

Het antwoord daarop bleef onduidelijk en was wellicht alleen voor de oren van de jonge voetballertjes, allen tussen de zes en de twaalf jaar oud, bestemd. “Ga je vaak op reis meneer en is dat leuk?” Dat soort van vragen dus.

Bij een koninklijk bezoek hoort een vorstelijke foto met de jonge spelertjes. En wat die wellicht niet verwacht hadden was dat koning Filip zelf ook even een balletje mee trapte. De koning gaf de aftrap van een oefenwedstrijdje en liet zien dat ook hij weet hoe je tegen een bal moet trappen. Tot hilariteit van de spelertjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV