©  AFP

Nummer één van de wereld Novak Djokovic toont geen begrip voor maatregel Wimbledon: “Als de politiek zich met sport bemoeit, is dat nooit goed”

Woensdag erkende de organisatie van Wimbledon (27 juni - 10 juli) dat Russische en Wit-Russische spelers wegens de oorlog in Oekraïne worden geweerd op het grastoernooi. Daarmee gaat het grandslamtoernooi verder dan de internationale tennisbonden, die hen nog toelaten als ze onder een neutrale vlag spelen. Nummer 1 van de wereld Novak Djokovic toont weinig begrip voor de maatregel, die hij als “te gek” omschrijft.

vva

Op de komende editie van Wimbledon zullen geen Russische of Wit-Russische tennissers welkom zijn. Novak Djokovic groeide op in Servië tijdens de Balkanoorlog en dat heeft hem getekend. “Ik zal oorlog altijd veroordelen, omdat ik zelf een kind van de oorlog ben”, zei de Serviër op het toernooi van Belgrado waar hij momenteel speelt.

“Ik weet welke emotionele trauma’s een oorlog kan veroorzaken. We weten allemaal hier in Servië wat oorlog met je kan doen. Maar ik kan de beslissing van Wimbledon niet steunen, ik denk dat die maatregel te gek is. Tennissers en sporters in het algemeen hebben niets te maken met wat er aan de hand is. Als de politiek zich met sport bemoeit, is dat nooit goed.”

Het is de eerste keer sinds de eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog dat Wimbledon spelers en speelsters uitsluit op basis van hun nationaliteit. Toen waren Duitsers en Japanners niet welkom. Ook de ATP en de WTA gaan niet akkoord met de beslissing van Wimbledon.

LEES OOK. Wimbledon bevestigt geruchten: Grandslamtoernooi bant Russische en Wit-Russische spelers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer