De Japanner Kobayashi won de jongste editie van het Vierschansentoernooi bij de heren. ©  BELGAIMAGE

Vierschansentoernooi krijgt editie voor vrouwen

Het Vierschansentoernooi, de jaarlijkse hoogmis in het schansspringen, krijgt een editie voor vrouwen. De Oostenrijkse en Duitse skifederatie hebben daarover een akkoord bereikt met de internationale federatie FIS. Er wordt voor de eerste editie gemikt op het seizoen 2023-2024.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Het Vierschansentoernooi vond afgelopen winter rond de jaarwisseling voor de 70ste keer plaats. Er wordt traditioneel gesprongen in het Duitse Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen en in het Oostenrijkse Innsbruck en Bischofshofen. Volgens het plan dat op tafel zou liggen, willen de organisatoren de wedstrijden in Duitsland laten kruisen. Springen de mannen in Oberstdorf, dan zijn de vrouwen aan de beurt in Garmisch-Parten-Kirchen. Hoe men het in Oostenrijk wil aanpakken, is nog onduidelijk.

“We moeten de tijd die we nu hebben tot de eerste organisatie goed gebruiken om samen met alle belanghebbende partijen elk vraagstuk op te lossen en alle randvoorwaarden in te vullen”, laat de Duitse federatie donderdag weten. 

De vrouwelijke schansspringers, met het Duitse uithangbord Katharina Althaus voorop, waren al langer vragende partij om een eigen Vierschansentoernooi te hebben. “Natuurlijk willen we graag op dezelfde locaties springen. Anders is het geen Vierschansentoernooi”, zei Althaus enkele maanden geleden nog, toen het idee werd geopperd voor de vrouwen uit te wijken naar Slovenië en Oostenrijk. Die optie lijkt nu van tafel. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer