Illustratiebeeld M109-tank België
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld M109-tank België © Pinterest

“Oud ijzer, artillerie zonder munitie en antitankwapens die in een halve dag zijn opgebruikt”: dit zijn de wapens die België naar Oekraïne stuurt

België overweegt om opnieuw wapens te leveren aan Oekraïne. Maar wat heeft ons land nog te bieden? Artillerie die in 2008 uit de omloop werd gehaald, zegt oud-kolonel Roger Housen. “Tegen dat die in de Donbas is geraakt, is de oorlog al voorbij.”

147 reacties

  • Marino Vario

    2 jaar geleden
    2 landen hebben oorlog en ja andere bemoeien zich er weeral mee !! Stop met hulp te bieden wie gaat dat moeten betalen denk je? Ja inderdaad de belasting betalers, de hardwerkende mensen gaan hiervoor alweer boeten ! Wacht tot Rusland zijn atoom bommen overal naartoe stuurt ! En wat is nu het eindresultaat dat er een 3de wereld oorlog komt , en ja die komt er !!!!
  • Tony Pauwels

    2 jaar geleden
    Het op defensie bespaarde geld zit nu in verkeersremmers, bordjes van 50 en 30 km/uur, flitspalen en trajectcontroles. Kwestie van prioriteiten, nietwaar.
  • rudy liessens

    2 jaar geleden
    Beter nieuw materiaal voor ONS leger kopen en het niet weggeven.
  • Pieter Colen

    2 jaar geleden
    36 jaar defensie achter de rug. Na 7 jaar Evere als assistent-materiaalbeheerder had ik meer miserie gezien dan ik ooit als technieker voor mogelijk had gezien. De laatste 3 jaar defensie heb ik dan ook met evenveel overgave afgeteld als destijds miliciens hun legerdienst aftelde. Besparen, besparen, besparen. We reden zelfs met voertuigen die bij een keuring in de privé meteen zouden worden verschroot.
  • Gabriel Vanhee

    2 jaar geleden
    Gekke boel in belgie,andere landen hebben een leger ,hier is dat niet meernodig,liever geld uitgeven aan camera s,plezier om boete te geven,helft inbelgie zijn vreemden die rond rijden,