Bart De Wever
Volledig scherm
Bart De Wever © Joel Hoylaerts / Photonews

Bart De Wever haalt zwaar uit naar rechterlijke macht na Oosterweelarrest: “Rechters moeten recht spreken, geen wetten maken”

Antwerpen“Een schending van de scheiding der machten.” Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft vrijdagavond in ‘De afspraak op vrijdag’ zwaar uitgehaald naar de rechterlijke macht. Aanleiding was het PFOS-arrest van de Raad van State van eerder deze week, waardoor de grondwerken aan de Oostweelverbinding - opnieuw - stilliggen. 

152 reacties

  • Jan Van de Velde

    2 jaar geleden
    De reactie van De Wever bewijst duidelijk dat hij niet alleen het arrest niet heeft gelezen laat staan begrepen, bovendien dat hij de wetten niet kent die op de Raad van State van toepassing zijn. Het arrest heeft zich enkel uitgesproken over de schorsing van één enkele overheidsbeslissing betreffende Oosterweel en over niets anders. Het enige gevolg daarvan is dat de Vlaamse overheid een nieuwe beslissing moet nemen en die deze keer correct moet motiveren! Is niet eens uitzonderlijk!
  • vanaeken jokke

    2 jaar geleden
    Zullen we dan beginnen met de cd&v en groene burgemeesters en de groene ministers van leefmilieu Francois Thijs hun tuin op te vullen.Zij wisten 20 jaar geleden al dat 3M de vervuiler was.Groen deed het voor de poen van groen mocht 3M het gif daar storten.En nu kunnen andere de boel opruimen en staat groen te roepen dat het de schuld is van de Vlaamse regering.
  • Frans Roosen

    2 jaar geleden
    Altijd, maar dan ook altijd schuift dit heerschap (net zoals zijn vriendjes van vb) de schuld op anderen. Zo typisch nationalistisch.
  • Eddy DESMET

    2 jaar geleden
    Bart De Wever is een zuivere opportunist, die elke gelegenheid te baat neemt om ruzie te stoken, verdeeldheid te zaaien en tegen het establishment op te tornen door ondoordachte, impulsieve en door eerzucht gedreven verklaringen af te leggen. Bart De Wever heeft van meet af aan duidelijk dictatoriale trekjes vertoond en dat wordt met de dag steeds frappanter. Je kan hieruit afleiden dat dit heerschap enorm gefrustreerd moet zijn. Hij kan het niet verbergen ...
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Steeds meer vergrijzing in die partij. Alhoewel de vergrijsde bevolking wel lucide genoeg is om te begrijpen dat ze op die partij niet moet rekenen.